Proiect de Paste pentru copii: Ouale din copac

by admin
0 comment

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, așa că trebuie să ne apucăm temeinic de pregătiri. Pe lângă produsele culinare specifice, sărbătorile pascale se remarcă și prin ornamentele tematice (citiți aici care sunt simbolurile Paștelui ce nu trebuie să lipsească din casa dumneavoastră).

Ce facem astăzi? Ieșim în curte și agățăm ouă în copac! Cum? Vedeți imediat după ce facem lista de necesar, după un proiect Studio DIY. 

De ce aveți nevoie:

  • ouă din plastic (precum cele de la ouăle de ciocolată cu surpriză; se găsesc în librării sau la raioanele de papetărie/educație din hypermarket-uri);
  • sfoară;
  • foarfecă;
  • hârtie creponată.
proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Cum procedăm:

Pasul 1: Prin fiecare jumătate a oului de plastic, introducem câte o ață (nici prea subțire, nici prea groasă, cât să se rupă dacă tragem cu mâna de ea). Stabilim lungimea în funcție de înălțimea capacului în care atârnăm ouăle (circa 50-100 cm de fiecare jumătate ar trebui să fie îndeajuns). Apoi introducem în interior dulciuri, bani sau alte surprize.

proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Pasul 2: Cu ajutorul foarfecii, tăiem din hârtia creponată dreptunghiuri suficient de mari cât să putem înveli oul de plastic precum o bomboană. Avem grijă ca firul de ață introdus la pasul 1 să străbată oul de la un capăt la altul. Nu îl acoperim cu hârtie creponată, pentru că îl vom folosi pentru a agăța surprizele în copac.

proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Pasul 3: Învelim cât mai multe ouă în hârtii de culori diferite pentru un aer cât mai festiv! În perioada aceasta din an mie îmi plac foarte mult pastelurile. La fel ca cele folosite de Studio DIY.

proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Pasul 4: Legăm ouăle de ramurile unui copac cu ajutorul firului de ață atașat jumătăților de ou încă de la primul pas al proiectului nostru de DIY.

proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Pasul 5: Invităm copiii să își aleagă ouăle cu surprize. Va fi un joc minunat pentru ei și o plăcere imensă pentru noi când vom vedea bucuria de pe chipurile lor.

proiect diy de paste

Sursă foto: http://www.studiodiy.com/

Mai multe articole și proiecte DIY pentru Paște găsiți AICI.


Poate v-ar mai interesa să citiți și:

Proiecte DIY de Paște din clești de rufe

Aranjament floral pentru masa de Paște

Proiect DIY: Nu vopsiți ouăle. Desenați-le!


Dacă v-a plăcut acest articol despre ouăle din copac, distribuiți-l și cu prietenii în rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți! Paște fericit!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies