Praktiker România lansează „Ora de creație“, o campanie de stimulare a educației creative în învățământul primar, prin care își propune să aducă în atenția publică importanța dezvoltării inteligenței aplicate în rândul elevilor.
Noul curriculum pentru clasele I-IV prevede asigurarea unui spațiu destinat activităților inter și transdisciplinare, alături de cele monodisciplinare. Inițiativa Praktiker România are ca finalitate formarea unor competențe ce țin nu numai de cunoaștere, ci și de comunicare, creație și interacțiune socială.
”Educația creativă trebuie să fie o componentă a școlii contemporane și să pregăteasca elevii pentru provocările societății moderne. Campania noastră vizează școlile primare, pentru că acestea au un rol covârșitor în depistarea și stimularea creativității în procesul învățării. Ne dorim susținerea sistemului educațional prin oferirea materialelor necesare înlesnirii învățării creative.
Ora de creație va oferi posibilitatea dezvoltării la maxim a capacităţilor şi aptitudinilor creative ale elevilor. Vor învăța că pentru a realiza ceva trebuie efort, o voință formată, lucru în echipă, entuziasm. Vor conştientiza că tot timpul există în jurul lor câte ceva ce poate deveni interesant și care le poate fi util ulterior. Cercetările în domeniul creativităţii au arătat că există interacţiune între creativitate, inteligenţă și randament şcolar. Învăţând creativ, devenim creativi.” – Mirela Ochiana, marketing manager Praktiker România
În cadrul campaniei „Ora de creație“ vor fi incluse școli primare din București, Constanța, Târgoviște și Ploiești, unde vor fi furnizate materiale necesare susținerii de ateliere practice, astfel încât elevii să realizeze proiecte de soft DIY (do it yourself), care le cultiva cooperarea, libertatea de acțiune și exprimare, dar și perseverența, răbdarea, disciplina muncii și satisfacția descoperirii. Primul atelier al Caravanei Praktiker a avut loc pe 20 aprilie, la clasa a II-a A, de la Școala 80, din București.