Povestea albului Palatului Elisabeta. Inspiratie pentru casa ta

by admin
0 comment

Bucureștiul are multe clădiri reprezentative, pline de istorie. Perioada interbelică a îmbogățit orașul cu zeci de embleme. Una dintre ele este Palatul Elisabeta care în fiecare an, pe 10 mai, de Ziua Regalității, își deschide porțile pentru un fastuos Garden Party la care doamnele etalează ținute și pălării elegante, iar domnii costume la patru ace. Evenimentul este un bun prilej pentru a-i admira exterioarele și curtea impunătoare.

Actualmente reședință oficială a Familiei Regale a României, palatul realizat în stil brâncovenesc cu accente maure a fost construit pentru Regina Elisabeta a Greciei (născută Principesă a României, prima fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, soră a Regelui Carol al II-lea) în anul 1936. Aceasta nu a locuit prea mult aici, retrăgându-se în Castelul Banloc, reședința sa de la țară. Din 2001, palatul este reședință oficială a Regelui Mihai I și așa va rămâne pe toată durata vieții acestuia.

Inspirație în nuanțe de alb. Decoruri elegante

Albul este și va rămâne simbol al simplității, al eleganței, iar decorurile în care va fi nuanță dominantă, chiar și aplicată doar pe pereții interiori, vor emana strălucire și lejeritate. Imaginea de mai jos este un bun exemplu prin textura ornamentată a zidurilor și ușile impozante.

Albul echivalează cu curățenia. Împrospătarea zugrăvelii schimbă rapid aerul casei și atunci când nu se fac alte modificări ale decorului. Simplitatea sa lasă loc de nenumărate variante de design.

Albul va fi întotdeauna o bună alegere. Însăși Casa Regală a României a optat pentru alb strălucitor pentru Palatul Elisabeta și Castelul de la Săvârșin.
Ca o curiozitate îți spun că Dulux România, parte a grupului Akzo Nobel, unul dintre cei mai mari producători de vopseluri și lacuri la nivel mondial, a readus în calitatea sa de Furnizor Oficial strălucirea fațadelor Palatului Elisabeta și pentru festivitățile prilejuite de Ziua Regalității. Albul a fost întotdeauna culoarea sa reprezentativă. Compania a oferit produsele necesare reabilitării exteriorului de 800 mp, iar acolo unde a fost cazul s-au făcut și reparații.


Palatul a fost vopsit cu 115 litri în nuanța Dulux Trade WeatherShield, o vopsea specială de exterior cu o durabilitate de 15 ani. Ea se întreține simplu, prin clătire cu jet de apă.


Produsele Dulux, atât cele pentru interior, cât și cele pentru exterior se remarcă prin durabilitate, constanța culorii și ușurința de aplicare. Dacă vrei să obții același aspect proaspăt și elegant și la interior poți încerca vopseaua Dulux Trade Eggshell White, cu un finisaj ușor lucios.
În cei 6 ani de când Akzo Nobel este furnizor al Casei Regale a României au fost utilizate produse Dulux pentru zidărie, email și grund, nuanțele cel mai des folosite fiind din paleta culorilor de gri, crem, verde sau alb. Pe lângă exteriorul Palatului Elisabeta, produsele Dulux au mai fost folosite și pentru reconstrucția și restaurarea Dormitorului Alteței Sale Regale Margareta, a foișorului din curtea Palatului, a elementelor de interior și exterior ale Castelului de la Săvârșin, precum și a elementelor componente din parcul Castelului Săvârșin. Anko Nobel a mai livrat Casei Regale și produse din gamele Sadolin și Hammerite.

Ce înseamnă să fii Furnizor Oficial al Casei Regale

Casa Regală oferă calitatea de Furnizor al Casei Majestății Sale Regelui ca semn de recunoaștere și de apreciere a calității deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de către o companie comercială. Distincția implică un înalt standard al produselor și serviciilor, constanță, seriozitate și profesionalism.

Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies