Policolor sustine noi proiecte urbane in 7 judete. Iata unde vor fi

by admin
0 comment

Este al treilea an în care Policolor se implică în ample proiecte urbane și de renovare a unor obiective publice din România. După debutul din 2015, când producătorul român de lacuri și vopsele s-a înfrățit cu comuna suceveană Ciocănești, unde a refăcut fațadele la aproape un sfert din case și a renovat Muzeul Etnografic şi Muzeul Ouălor Încondeiate, au urmat în 2016 comunele Mînzălești, din jud. Buzău, Corbi, din jud. Argeș și Luncavița, din jud. Tulcea.

În 2017, ”Culorile României” ajung în 15 proiecte de responsabilitate socială din București, Brăila, Pitești, Filiași, Sibiu și din comunele Vorona, jud. Botoșani și Hășmașu, jud. Arad, pentru renovarea de obiective publice. 14 tone de materiale (vopsea, lacuri, emailuri și tencuială) în valoare de 150.000 de euro vor fi donate în acest an.

Citește și: Ciocănești, satul-muzeu cu case cu motive tradiționale

În cadrul proiectului, 30 de structuri salvamont din cele 38 existente în țară beneficiază de materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice. Culorile României, ediția 2017 se desfășoară cu sprijinul a 14 ambasadori, arhitecţi, designeri,  fotografi și pictori.

„Suntem bucuroși că am ajuns la al treilea an de Culorile României, și mai ales că, de la an la an avem alături de noi tot mai mulți oameni care ne ajută să susținem activ comunitățile urbane și rurale din țară. Estimăm pentru anul acesta că pentru cele 15 proiecte incluse deja în program vom oferi un total de 14 tone de vopsea, baițuri și tencuială. Pentru unele dintre acestea materialele deja au fost  trimise, iar o parte din lucrări sunt în derulare.” – Marius Văcăroiu, CEO Policolor, în cadrul conferinţei de lansare

Proiectele speciale ale ediției a III-a

În 2017, un proiect special se va desfășura și în parteneriat cu Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, pentru care au fost donați 3.140 litri de emailuri în valoare de 56.600 lei, materiale necesare renovării a 85 de refugii, 20 de cabane și 80 de trasee turistice.

Citește și: Casele din Ciocănești fac satul un muzeu în aer liber

Un alt proiect special va fi realizat în colaborare cu Asociația Culturală „Nouă ne pasă”, prin programul Interesting Times Bureau, în parteneriat cu Fundația Calea Victoriei și Asociația Visual Playground. Policolor va ajuta cu materiale realizarea a două picturi murale în zona centrală a Capitalei și o alta la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”.

Începând de anul acesta, „Culorile României” va sponsoriza cu materiale „Muzeul viu de la Tecșești”, jud. Alba. Scopul proiectului este de a clădi un muzeu viu al satului, în care vizitatorii să poată experimenta cum trăiau și cum se gospodăreau oamenii din neolitic până în prezent. Publicul va avea acces la o istorie aplicată și va afla informații despre vechile civilizații, cine sunt strămoșii noștri și care sunt legendele transmise până astăzi. Va fi foarte interesant de vizitat, din punctul meu de vedere!

Un alt proiect special este cel realizat împreună cu Federația Română de Scrimă, care va primi peste 3 tone de materiale pentru renovarea unui centru de cazare a sportivilor.

Investiţia totală a Policolor în cele 15 proiecte din 2017 este estimată la peste 150.000 de euro şi constă în furnizarea a peste 14 tone de vopsea, lac, grund, baiț și emailuri pentru renovarea şi punerea în valoare a obiectivelor stabilite şi cheltuieli aferente implementărilor cu voluntari.

Citește și: Culorile României, ediția 2016

„Ambasadorii culorii”

O  direcţie importantă a proiectului este aceea de a  implica în comunitate persoane şi personalităţi, oameni a căror întreagă viaţă este dedicată culorilor şi autenticului românesc. Ei sunt pictori, fotografi, meşteri populari, arhitecţi, designeri, profesori ori artiști.  Anul acesta Ambasadorii Culorilor sunt: Ștefan Bâlici, architect, directorul Institutului Național al Patrimoniului, Andreea Tănăsescu, inițiatoarea proiectului „La Blouse Roumaine”, Vera Marin, architect, lector în departamentul de planificare urbană la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, președinte al  Asociației pentru tranziția urbană, Sabin Cornoiu, președinte al Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, Gheorghe Țugui, meșter popular din comuna Vorona, jud. Botoșani (creator de măști populare și instrumente muzicale), Aleodor Dură, artist plastic, Suzana Dan, artist plastic, inițiatoarea proiectului Noaptea Galeriilor, Alexandru Ciubotaru (aka Pisica Pătrată), street artist, Doru Răduță, promotor artă urbană, Cristian și Răzvan Scutaru, pictori, Nicolae Marghiol, președintele asociației Cele Mai Frumoase Sate din România și angajații Policolor Aurelian Trancă și Antonio Leca.

Poți urmări implementarea campaniei pe portalul www.culorileromaniei.ro și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CulorileRomaniei/.

Despre ”Culorile României”

„Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială, derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, alături de cele profesionale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).

În 2015, la aniversarea a 50 de ani de activitate, Policolor s-a înfrățit cu comuna Ciocănești și a donat 3 tone de materiale pentru realizarea soclurilor și aproximativ 700 kg de vopsea lavabilă în nuanțele specifice motivelor tradiționale din comună pentru ornarea brâurilor.

În 2016, Policolor a derulat 12 proiecte de susținere a comunităților urbane și rurale din România, 30 de proiecte speciale în domeniul educației și urbanismului, a susținut tineri artiști și inițiative neguvernamentale cu 125.000 de euro și a alocat 50 de tone de vopsea, lac, tencuială, grund pentru lucrări de reamenajare.

Iar printre altele, a vopsit și vapoare și garnituri de tren. Un bilanț remarcabil!

Dacă ți-a plăcut articolul despre campania ”Culorile României”, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies