PLANTAREA GAZONULUI

by admin
0 comment
Vremea bună ne îndeamnă la grădinărit! De aceea vă propunem prima și cea mai simplă acțiune pe care o puteți întreprinde în curtea dumneavoastră: plantarea gazonului. Specialiștii Hornbach ne spun care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem.

Pasul 1: Perioada ideală pentru însămânțarea gazonului este primăvara și toamna, deoarece el se poate dezvolta liniștit în timpul iernii (nefiind călcat).

Pasul 2: Înainte de însămânțare este necesară afânarea solului cel puțin pe adâncimea unei cazmale, cu eliminarea resturilor de rădăcini, a pietrelor și a buruienilor.

Pasul 3: După pregătirea solului, suprafața de însămânțare este nivelată grosier. Cu 2-3 zile înainte, se aplica 60 g de îngrășământ pentru gazon (exemplu: Floraself), la o adâncime de 5 cm, în stratul superior de sol.

Pasul 4: După două zile, solul s-a tasat suficient pentru a permite nivelarea fină a suprafeței de însămânțare.

Pasul 5: Pentru a obține un gazon des, rezistent la uzură, se distribuie uniform 20-25 g de amestec de material de însămânțare de calitate per metru pătrat. O metodă practică este reprezentată și de amestecarea materialului de însămânțare cu nisip și distribuirea acestuia cu căruciorul de însămânțare.

Pasul 6: Ulterior, suprafața gazonului este călcată sau vălțuită și irigată cu atenție cu 5 litru/metru pătrat.

Iată mai jos cei șase pași ce trebuie urmați:

diy cum sa plantezi gazon

Sursă foto: Hornbach

Pentru oferte și informații despre produsele disponibile în magazinele de do it yourself din țara noastră, vizitați secțiunea DIY – Who is who în România.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-l distribuiți și cu prietenii dumneavoastră.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies