PLANTAREA GAZONULUI

by admin
0 comment
Vremea bună ne îndeamnă la grădinărit! De aceea vă propunem prima și cea mai simplă acțiune pe care o puteți întreprinde în curtea dumneavoastră: plantarea gazonului. Specialiștii Hornbach ne spun care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem.

Pasul 1: Perioada ideală pentru însămânțarea gazonului este primăvara și toamna, deoarece el se poate dezvolta liniștit în timpul iernii (nefiind călcat).

Pasul 2: Înainte de însămânțare este necesară afânarea solului cel puțin pe adâncimea unei cazmale, cu eliminarea resturilor de rădăcini, a pietrelor și a buruienilor.

Pasul 3: După pregătirea solului, suprafața de însămânțare este nivelată grosier. Cu 2-3 zile înainte, se aplica 60 g de îngrășământ pentru gazon (exemplu: Floraself), la o adâncime de 5 cm, în stratul superior de sol.

Pasul 4: După două zile, solul s-a tasat suficient pentru a permite nivelarea fină a suprafeței de însămânțare.

Pasul 5: Pentru a obține un gazon des, rezistent la uzură, se distribuie uniform 20-25 g de amestec de material de însămânțare de calitate per metru pătrat. O metodă practică este reprezentată și de amestecarea materialului de însămânțare cu nisip și distribuirea acestuia cu căruciorul de însămânțare.

Pasul 6: Ulterior, suprafața gazonului este călcată sau vălțuită și irigată cu atenție cu 5 litru/metru pătrat.

Iată mai jos cei șase pași ce trebuie urmați:

diy cum sa plantezi gazon

Sursă foto: Hornbach

Pentru oferte și informații despre produsele disponibile în magazinele de do it yourself din țara noastră, vizitați secțiunea DIY – Who is who în România.

Dacă v-a plăcut acest articol, nu uitați să-l distribuiți și cu prietenii dumneavoastră.

You may also like

Acest blog folosește cookies cu scopul de a îmbunătăți experiența de navigare a utilizatorilor. Prin apăsarea butonului ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies