Piatra, in tendintele anului 2016

by admin
0 comment

Piatra este un material versatil cu o impresionantă rezistență, ce poate fi folosit în amenajări diverse. Se completează bine cu elemente și accesorii din lemn și metal și devine mai cald cu ajutorul luminii ori a plantelor naturale ce îmbracă ambientul.

piatra naturala

Sursă foto: PiatraOnline.ro

Când ne referim la amenajarea băilor, lavoarele și căzile din piatră naturală se potrivesc la fel de bine într-un design modern, într-unul rustic sau într-unul clasic. Piatra nu se demodează ușor și nici nu necesită întreținere foarte mare.

Potrivit PiatraOnline.ro, cel mai mare magazin de profil din țara noastră, în tendințele anului 2016 se regăsesc materialele naturale, cu o spectaculoasă revenire a marmurei, alături de travertin sau onix. Piatra naturală câștigă teren în România, iar în ultimii ani amenajările cu acest tip de material sunt din ce în ce mai frecvente.

Pentru acest an, tendințele de integrare a pietrei naturale în amenajări încep, în primul rând, cu travertinul. Este foarte căutată piatra care are un aspect similar cu lemnul, în nuanțe relaxante de crem și foarte usor de integrat în spații cu note mediteraneene, accente din ce în ce mai populare în preferințele românilor. În plus, se caută din ce în ce mai mult plăcile în forme inedite. – Mariana Brădescu, co-fondator PiatraOnline

Și marmura se anunță a fi unul din materialele-vedetă, după revenirea din ultimii ani în preferințele designerilor și arhitecților, mai ales în cazul conceptelor contemporane.

piatra naturala

Sursă foto: PiatraOnline.ro

Pe lângă marmura albă și cea beige, în 2016 va continua trendul ascendent al culorilor tari pentru amenajările ieșite din comun. – Mariana Brădescu, co-fondator PiatraOnline

Cel mai adesea marmură poate fi neagră, simplă sau cu venaturi albe, roșii ori violet. Astăzi însă modelul poate fi personalizat în funcție de stilul dorit.

Piatra naturală poate fi folosită și pentru zone statement și ca accente pe perete, fie în bucătărie, living, holuri sau băi. Anul acesta, preferințele legate de mozaicurile de piatră se vor îndreptă înspre variantele de lux, mai spun specialiștii.

Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies