Pentru branduri romanesti vino la @Creativo

by admin
0 comment

Pe 15 și 16 octombrie 2016, la The Ark București, are loc ediția de toamnă a celui mai mare eveniment dedicat designerilor și artizanilor. El se numește #Creativo și îți recomand să ți-l treci în agendă chiar de pe acum și să te înscrii la atelierele programate în cele două zile. Ele sunt gratuite, însă locurile sunt limitate.

expozanti-creativo

#Creativo sprijină antreprenoriatul și industria modei, așa că acolo vei găsi produse românești, o alternativă la invazia „made in China”. Fiecare articol este fie unicat și realizat în serie limitată de către designeri ce își doresc să ajungă la un public care apreciază unicitatea, calitatea și creativitatea.

Creat în spirit urban, evenimentul reunește pasionați de modă, design, stil și handmade, dar și pe cei care îi pot ajuta să își pună visul în practică și/sau să înceapă un business. În sprijinul acestei idei, doritorii se pot înscrie și la unul dintre ateliere gratuite, ce se împart în două categorii:

Hobby:

 • Ateliere de cusut, unde participanții vor realiza un obiect de decor (un portfard, o față de pernă decorativă etc).
 • Ateliere de croit după tipare, unde cursanții vor învăța cum să lucreze cu tiparele astfel încât să nu dea niciodată greș.
 • Ateliere de retușuri – persoanele participante vor învăța să repare sau să modifice o piesă vestimentară adusă de acasă.
 • Ateliere dedicate designului vestimentar sunt împărțite între atelierul de drapaj – unde participanții vor crea o piesă vestimentară cu doar o bucată de material textil și 10 bolduri – și atelierul de schițe și crochiuri – unde vor învăța să se joace cu volumele și proporțiile atunci când își pun pe hârtie ideile în materie de modă.

Dezvoltare personală:

 • Atelierul de stilism – doritorii vor învăța cum să îți pună în valoare trăsăturile, cum să se îmbrace în orice situație și cum să transpună tendințele în alegerile din propria garderobă.
 • Atelierul de home decoration – persoanele înscrise la acest atelier vor avea ocazia să învețe ce trebuie să facă pentru a transforma un spațiu de locuit în „acasă” cu ajutorul textilelor.
 • Atelierul de Fashion PR – este dedicat celor care îți doresc să afle secretele promovării de succes în industria de modă românească.
 • Atelierul de Business – participanții vor afla cum se construiește un business de succes de la Răzvan Vâlceanu, un nume important în industria de modă de lux.
 • Atelierul pentru Start-up-uri – este dedicat celor care vor să acceseze fonduri europene pentru demararea unei în domeniul modei.

La #Creativo vor fi prezenți și:

 • Moenra este un brand care readuce în prim plan motivele tradiționale românești, însă într-o manieră atipică: prin broderii cu cristale Swarovsky. Mirela Lupu, cea care se află în spatele acestei mărci, a început afacerea după ce și-a descoperit pasiunea pentru modă în timp ce se ducea la facultate cu sora ei, studentă la Design Vestimentar.
 • Meg Wi Baby – pantalonii cool pentru cei mai trendy copii din oraș sunt atât de simpatici încât nu poți să nu-i iubești. Deja brandul Meg Wi a făcut istorie în rândurile părinților, iar acum vei putea admira imprimeuri noi, de sezon.
 • MiniMaxi Urban Style a apărut din dorința unei mame pasionate de cusut și de brodat de a avea ținute asortate cu fiica ei. Și i-a ieșit atât de bine încât, de câteva luni, a lansat un brand nou a cărui primă colecție toamnă-iarnă o descoperim la The Ark, în cadrul evenimentului.
 • Maison Ilia aduce la #Creativo ținute diafane, feminine, imprimeuri de sezon, care fac orice femeie să se simtă frumoasă, specială.
 • Sigma Fashion este un brand creat de trei antreprenori români care se ghidează după spusele lui Audrey Hepburn: „Eleganța este singura frumusețe care nu se ofilește niciodată”. Prin urmare, ținutele lor, indiferent dacă sunt casual, office sau de seară, se înscriu în această linie.
 • Elena Mihalcea a creat Milena după ce a absolvit cursul de Design Vestimentar la Atelierele ILBAH, sub îndrumarea Mirelei Diaconu, unul dintre cei mai apreciați creatori români ai noii generații. Se axează pe rochii de ocazie, glam.
 • Atelier Muna este un alt brand autentic românesc care promite să se regăsească tot mai des pe buzele iubitorilor de modă. Materiale fluide, croieli îndrăznețe, imprimeuri – toate vorbesc despre o femeie activă, elegantă, sofisticată.
 • Work at Home Moms, comunitatea mamelor antreprenoare, vor aduce păpuși croite după imaginația copiilor și pictate manual, accesorii pentru copii, ținute mamă-fiică, tată-fiu, genți, portofele și tricouri pictate, accesorii pentru casă, bijuterii și multe altele.
 • Și Atelierem Tricouri Pictate vin cu o varietate de tricouri pictate în cele mai haioase feluri, de la motive funny, copilărești, până la desene abstracte, toate sunt produse unicat.
 • MAC Design și Quilts and more sunt două branduri de decorațiuni și jucării realizate prin tehnicile quilting și patchwork. Elementul de bază este unicitatea, fiind aproape imposibil să faci două piese la fel.
 • Miss Peony este un brand nou, care va expune primele creații: genți de voiaj, lunch bags, portfarduri și alte accesorii realizate din oil-cloth, un bumbac tratat care devine astfel impermeabil. Și Iuliana Stanciu își va prezenta în premieră primele creații la evenimentul din 15-16 octombrie.
 • Timega Design este un atelier de multidecorațiuni și textile cu o experiență de 15 ani pe piața din România. Brandul este specializat în personalizarea de diferite articole prin broderie.
 • Pe lista expozanților se mai află cunoscutul furnizor de textile Fabrix, care va avea prețuri speciale și textile nou-nouțe pentru acest eveniment, dar și BroRom, importatorul oficial al cunoscutei mărci Brother, care va acorda reduceri vizitatorilor de la #Creativo pentru toată gama de mașini de cusut casnice, mașini de surfilat și nu numai.

La ediția de toamnă a acestui eveniment vor expune și designeri consacrați, precum Mirela Diaconu sau Răzvan Vâlceanu, care își doresc să inspire prin creațiile lor și alți pasionați de modă dornici să înceapă o afacere în domeniu.

Ateliere la care poți participa

La cea de-a doua ediție a evenimentului se vor desfășura peste 30 de ateliere de creație: cusut și brodat, quilting și patchwork, croit după tipare, design vestimentar, dar și conferințe de dezvoltare personală și de consiliere, cum ar fi consiliere vestimentară, consiliere în afaceri, fashion PR și altele.

Ah! Și încă ceva! Va fi și o tombolă cu premii în valoare de 4.500 euro!

Despre #Creativo

#Creativo aduce laolaltă tineri întreprinzători, designeri și profesioniști din piața de fashion și target-ul acestora – un public activ, tânăr, în tendințe, în căutare de alternative de calitate în materie de vestimentație și accesorii handmade. Evenimentul sprijină spiritul antreprenorial și ideile creative, oferind totodată suport pentru dezvoltarea personală și reconversie profesională. Prima ediție a fost organizată în luna aprilie 2016 și a adus împreună peste 1.500 de persoane pasionate de această lume.

Despre organizatori:

Atelierele ILBAH este unul dintre cei mai mari organizatori de cursuri de calificare și formare profesională din România. Portofoliul său conține patru categorii de cursuri: de business, de beauty, de croitorie și de design, toate autorizate Ministerul Muncii și Ministerul Educației prin Autoritatea Națională pentru Calificări.

Tiparedecroitorie.ro este primul și cel mai complet magazin online din România specializat în distribuția de tipare de croitorie. Acesta oferă șase mărci de renume din Europa și SUA: Burda, Simplicity, Butterick, McCall’s, New Look și binecunoscutele tipare Vogue, care includ creații marca DKNY, Guy LaRoche sau Michael Kors.

Cusutsibrodat.ro are o vechime de peste 20 de ani pe piața utilajelor de specialitate din România, fiind reprezentant oficial în țara noastră a cunoscutelor branduri Brother și Bernina. De asemenea, oferă o gamă largă de produse pentru industria textilă: de la mașini de cusut casnice și industriale, la tipare de croitorie, accesorii pentru croitorie, mese de călcat și multe altele.

Parteneri media: Radio Guerilla, Cosmopolitan, Burda style, Femeia, Ok! Magazine, Click pentru femei, Eva.ro, Life.ro, Casă şi grădină, Ioana, Mami, Practic Idei pentru Casă, Grădină şi Apartament, Happytude.ro, ziare.com, DianaMihaila.ro.

Eveniment este susținut de Breslo, Prym şi Work at Home Moms România și recomandat de Banca Transilvania.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies