Pasii unui mic-dejun echilibrat

by admin
0 comment

Dacă este o masă din zi peste care nu sar aceea este cu siguranță micul-dejun. De acolo îmi iau energia pentru câteva ore bune și asta mă ajută să termin mare parte din sarcinile cotidiene până la prânz. Când ești odihnit și bine hrănit, cum să nu ai spor?

La un workshop de nutriție și viață sănătoasă susținut de Nestlé cereale de mic dejun am aflat mai multe despre ceea ce e bine să mâncăm în prima parte a zilei, care sunt cantitățile și care sunt combinațiile.

Cei 5 pași ai unui mic-dejun echilibrat:

 1. Pune într-un bol o cantitate de cereale cam cât dimensiunea unui pumn de adult (30 g).
 2. Adaugă fructe proaspete.
 3. Completează cu lactate (iaurt, lapte etc.).
 4. Adaugă proteine vegetale (alune de pădure, nuci, migdale, caju etc.).
 5. Nu uita să ții alături un pahar cu apă pentru a te hidrata corespunzător.


Recomandarea nutriționiștilor:

20-25% din necesarul de calorii zilnic (estimat la 2.000 kcal în medie) trebuie consumată la micul-dejun.


Condiții optime de păstrare și stocare a cerealelor

Ca și specialist în soluții de organizare am câteva recomandări referitoare la păstrarea și depozitarea cerealele în condiții optime.

 • Cea mai bună variantă este întotdeauna în ambalajul original, pentru că el a fost proiectat special pentru a le conserva în condiții optime.
 • Dacă desigilezi punga, nu o lăsa deschisă până când o termini, deoarece conținutul își pierde proprietățile. Închide-o cu un clește alimentar.
 • Cele mai multe modelele de pungi în care se vând cerealele au propriul sistem de deschidere-închidere. Pungile de cereale Nestlé Fitness au o bandă lipită în exteriorul pungii, care ajută la păstrarea cerealelor în condiții optime.
 • Cerealele, ca orice alte provizii, stau bine în borcane din sticlă închise etanș.
 • Dacă preferi recipientele din plastic, optează pentru cel fără BPA (Bisfenol A), care nu ne afectează sănătatea noastră și pe cea a copiilor.
 • Indiferent de modul de stocare ales, cerealele trebuie păstrate în locuri răcoroase, lipsite de umiditate, fără a fi expuse la lumină, precum o cămară sau un dulap. Variațiile de temperatură pot influența calitatea lor, fie se usucă, fie își schimbă proprietățile în cazul în care conțin fructe ori fulgi de ciocolată.


Interesant:

Cerealele de mic dejun Nestlé conțin cereale integrale și au un conținut bogat in vitamine din grupul B, care ajută la eliberarea energiei.


#thegraintrail #nestle

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies