Anamaria este o fire veselă și extrem de creativă. Așa că de sărbători și-a propus să își surprindă copiii și cu un dar homemade: o pâine făcută după chipul și asemănarea lui Moș Crăciun.
Succesul este garantat, căci cine nu s-ar bucura de o astfel de surpriză?
De ce aveți nevoie pentru a coace propria pâine în formă de Moș:
- 1 kg făină;
- 40-50 g drojdie proaspătă;
- 500-600 g lapte călduț;
- două linguri de ulei de măsline;
- două măsline;
- miere;
- sare.
Cum procedați:
Amestecați ingredientele într-un castron, frământați bine și lăsați aluatul să crească 15-20 minute. Apoi modelați Moșul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe post de ochi puteți pune două măsline. Înainte de a introduce aluatul la cuptor, ungeți Moșul cu ulei de măsline (aveți nevoie cam de două linguri), pentru a avea un aspect lucios după coacere.
Introduceți la cuptor timp de circa 30 minute, la o temperatură medie, de aproximativ 100 grade. Cuptorul nu trebuie să fie foarte încins pentru că riscați ca aluatul să crape și rezultatul final să nu fie cel dorit.
Rezultatul final se vede cel mai bine în poze! Priviți!
Dacă v-a plăcut articolul, distribuiți-l și cu prietenii!
//Sursă foto: Anamaria, o cititoare fidelă a DIY Bazaar 🙂