Organizarea pe plan personal: 10 modalitati de simplificare a stilului de viata

by admin
0 comment

Sunt multe zile în care mi se pare că trăiesc în grabă, în care tot ceea ce implică să fiu adult mă obosește. Știu că nu sunt singura care trece prin asta! Majoritatea cunoscuților afirmă același lucru. E clar un fenomen ce s-a generalizat!

La cursurile de specialist în soluții de organizare (professional organizer) am învățat că organizarea pe plan personal este la fel de importantă precum este cea a locuinței, a biroului ori a afacerii. Toate au legătură între ele și ne ajută să ne simplificăm stilul de viață, ceea ce ne permite să ducem un trai mai așezat, de care chiar avem timp să ne bucurăm.

Pentru că multe aspecte mi-au rămas vii în memorie, am scris aceste 10 modalități de simplificare a stilului de viață, relativ ușor de implementat pentru un număr mare de persoane. Teoriile mi le testez în rândul prietenilor și al membrilor grupului cu idei de organizare pe care l-am creat pe Facebook și în care te invit să te înscrii, dacă te pasionează subiectul.

10 modalități de simplificare a stilului de viață:

Nr. 1

Notează-ți obiectivele zilnice într-o agendă. Poate ți se pare old school, dar o foaie cu lucruri de făcut pusă undeva la vedere te ajută să ai un fir director al zilei.

Nr. 2

Stabilește-ți obiective lunare. Sunt șanse mai mari să facem un lucru când ne-am asumat clar o perioadă de desfășurare și niște condiții.

Nr. 3

Folosește aplicații. Sunt o mulțime de aplicații mobile ce te ajută să ții evidența timpului, a banilor, a activităților. Eu prefer EverNote, în care îmi scriu în principal ideile ce îmi vin pentru viitoare articole și proiecte.

Nr. 4

Atunci când lucrezi, dezautentifică-te de pe rețelele de socializare și de pe site-uri ce trimit periodic notificări. Nu vei mai fi distras(ă) de la misiune și vei termina mai repede proiectul început.

Nr. 5

Fă-ți curat în casă. Dacă stilul de amenajare ales este proiecția personalității fiecăruia, atunci curățenia sau lipsa ei ce este? Găsești singur(ă) răspunsul, sunt convinsă! 😉

Nr. 6

Alcătuiește-ți o garderobă capsulă. Păstrează fix hainele care îți plac și îți vin bine. Îți va fi mult mai ușor să alegi ce porți și să faci combinații din lucruri în care te simți bine. Nu uita de piesele basic, care se asortează și ele foarte ușor.

Nr. 7

Reorganizează-ți dulapul. Pune hainele pe categorii (rochii la rochii, pantaloni la pantaloni etc.), pe culori, pe ținute ori pe seturi, astfel încât să fie ușor de identificat.

Nr. 8

Împăturește-ți hainele în stil KonMari. Metoda este foarte eficientă pentru sertare, coșuri și cutii, pentru că depozitarea pe verticală îți permite să vezi mai ușor conținutul acestora.

Nr. 9

Formează-ți rutine. Te ajută să îți gestionezi mai bine timpul.

Nr. 10

Ține evidența banilor. O variantă ar fi să împarți bugetul conform regulii 50-30-20 (50% cheltuieli lunare, 30% divertisment, 20% economii).


Citește și 10 obiceiuri ale oamenilor ordonați


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies