Da, organizarea este simplă și ieftină! Nu mai amâna punerea în ordine a hainelor pentru că îți lipsesc nu știu ce sisteme pe care le-ai văzut pe net și în magazine. Te poți descurca foarte bine cu ce ai dacă adopți stilul corect de depozitare.
Gândesc metode de stocare a lucrurilor cu mult înainte de a deveni professional organizer. Fiecare cu pasiunile lui! 🙂 După Regula lui U, Regula lui L sau Raftul dezordinii, am ajuns la concluzia că o depozitare în zigzag este super eficientă când alegi să stivuiești. Iar sondajul referitor la obișnuințele de organizare ale românilor, realizat la finalul anului 2018, mi-a arătat că mulți avem mobilier cu rafturi în casă.
Avantajul depozitării în zigzag: stivele nu se mai destabilizează și nu mai cad!
Depozitarea în zigzag o folosesc preponderent în dulapul copilului, pentru pantaloni, bluze și pulovere. În sertare, hainele stau vertical, conform metodei KonMari.
Zigzag la pantaloni
Pantalonii pot fi pliați în două sau în trei și puși alternativ o pereche cu tivul în stânga, o pereche cu tivul în dreapta.
Zigzag la bluze și pulovere
Diferența este că, odată împachetată, o bluză o pui cu fața în sus, iar pe următoarea cu fața în jos. Astfel, părțile mai înalte ce se formează acolo unde sunt pliate mânecile alternează. Pentru a depozita în zigzag, bluzele trebuie împăturite la jumătate și nu în trei și apoi în două, cum sunt în magazine. Dacă optezi pentru ultima variantă de împachetare, atunci faci zigzag ca la pantaloni, un guler către spatele dulapului, altul către față.
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂