Organizarea bucatariei. 5 ponturi de la Martha Stewart

by admin
0 comment

Recunosc, sunt fan Martha Stewart! O urmăresc cu sete de ani și ani de zile, îi citesc site-urile, cărțile, revistele, îi urmăresc emisiunile și sunt abonată la canalul ei de Youtube. Martha este mama DIY-ului, amenajărilor interioare, organizării și gătitului. A construit un imperiu de inspirație! 

Mi-am dorit să devin professional organizer (specialist în soluții de organizare) și datorită lucrurilor pe care le-am învățat în timp de la ea. Deci, Martha, îți mulțumesc! Și cred că îi veți mulțumi un pic și voi după ce veți citi sfaturile ei pentru o bucătărie ordonată.

Nr. 1

Adesea, bucătăria este cel mai aglomerat spațiu al casei, nu doar pentru că acolo ne petrecem timp alături de familie mâncând, gătind și povestind, ci și pentru că avem tot felul de ustensile, electrocasnice, vase și ingrediente, care dacă nu au un loc al lor, nu fac decât să ne încurce și/sau să fie greu de găsit. Deci păstrează doar ce îți trebuie și atribuie locuri pentru fiecare!

Nr. 2

În bucătărie chiar trebuie să fie ordine. Maximizarea spațiului ne ajută să fim cât se poate de eficienți.

Nr. 3

Ustensilele necesare preparării mâncării este bine să fie la o întindere de mână, atunci când ești la blatul de lucru, la cuptor sau la aragaz.

Nr. 4

Ține aproape ceea ce folosești frecvent și depozitează pe categorii clare. Spre exemplu, oalele și tigăile trebui să stea lângă aragaz și cuptor, iar tacâmurile, bolurile și castroanele sub blatul pe care îl folosești pentru gătit.

Nr. 5

Depozitează în funcție de scop. De pildă, toate ingredientele, ustensilele, electrocasnicele și vesela necesare pentru făcutul prăjiturilor pot sta în/pe același dulap. La fel și cafetierea, zahărul, ceștile și, evident, cafeaua. Sau necesarul de curățenie, stocat tot sub chiuvetă ori în debara.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Organizarea cămării

8 sfaturi de organizare a frigiderului

7 lucruri pe care le poți face cu spațiul de pe dulapul din bucătărie


Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. Și hai și în grupul cu idei de organizare unde poți obține soluții adaptate stilului tău de viață.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies