Organizarea masinii cand calatoresti cu copii

by admin
0 comment

Prima dată când am plecat la drum lung cu Alex am încărcat la bagaje vreo două-trei ore (am povestit AICI experiența). Avea 5 luni pe atunci! Între timp am învățat să organizăm mai bine și autoturismul și călătoriile, să nu mai fie o corvoadă plecatul în această formulă.

Cu puțin exercițiu, am ajuns la performanța de a merge în vacanță două săptămâni, toți trei, cu doar două bagaje de mână.

Organizarea mașinii 

1. La drum cu bebeluși

Alex este cu mine aproape tot timpul, mergem la cumpărături împreună, la întâlniri, la evenimente… Mașina, birou nostru mobil, cum îmi place să-i spun, este a doua noastră casă. Așa că pentru secțiunea aceasta mă voi folosi foarte mult de experiența personală, nu doar de teoria învățată la cursurile de professional organizer. Acum, Alex are un an și jumătate și când plecăm la drum avem:

  • Dispozitive cu gustări (pungi cu zip on și/sau caserole cu compartimente);
  • Pahar cu apă ce se închide etanș și din care trebuie să tragă pentru a bea;
  • Șervețele umede și uscate în cazul în care se murdărește sau scapă ceva;
  • Pungă de plastic pentru gunoi (încerc să îl strâng după fiecare drum și să nu las să se adune);
  • Jucării care să îl țină ocupat pe parcursul călătoriei.

2. La drum cu preșcolari & școlari

La cursurile de specializare ca profesionist în soluții de organizare am studiat intens metode și modele dedicate copiilor de toate vârstele. Iată câteva ideile ce ți-ar putea fie de folos:

  • Când ești în mișcare și călătorești cu cel puțin cu un copil căruia îi place să deseneze încearcă să găsești o formă pentru a-i ține creioanele la un loc. În cazul în care nu mai ai cutia originală, le poți pune într-un penar, într-o cutie de DVD sau într-o cutie de sandwich-uri (lunch box). Merg puse și în suporturi cu ventuze pentru geam, în pungi cu sistem de închidere/deschidere (zip on) sau în portfarduri și portofele cu arici ori fermoar.
  • Folosește organizatoare cu ventuze și pentru a prinde pe geamuri diverse jucării sau dispozitive cu gustări. Sunt fixe, la vedere și mult mai ușor de gestionat decât o caserolă plină cu biscuiți, pe care copilul trebuie să o țină în mână în timpul mersului. O frână și mâncarea poate ajunge în tot habitaclul…
  • Creioanele, carnețelele, gustările pot fi ordonate într-o cotieră de canapea, în care de regulă ținem telecomenzi, ochelari, reviste etc. În funcție de modelul de scaun de mașină, poți pune partea fără buzunare a suportului sub șezut sau direct sub pernă. Este foarte posibil ca la unele modele un astfel de suport să nu poată fi montat. Așa că înainte de a cumpăra unul, studiază cu atenție scaunul.
  • Alcătuiește un dosar cu lucruri de colorat, jocuri de jucat, probleme de rezolvat (pe scurt, lucruri care știi că îl pasionează pe copil) și ia-l cu tine în călătorie. Înloc să iei o carte pentru fiecare activitate, mai bine tipărești și pui într-un dosar exact ceea ce știi sigur că va reprezenta un proiect de dus la bun sfârșit.
  • La drum lung, acoperă bancheta cu o pătură sau cu un prosop, pentru a preveni ca resturile de mâncare, frimiturile sau noroiul să se împrăștie. La fe poți proceda și când călătorești cu animale de companie.
  • Ține la îndemână șervețele uscate și umede și/sau dezinfectant lichid pentru a șterge rapid petele ce apar în timpul mersului.
  • Foarte utilă este și o rolă cu hârtie adezivă pentru curățat scamele, pe care o poți folosi pentru a strânge friniturile de pe scaune, banchetă sau mochete.

Poate ți-ar mai plăcea să citești și:


Sper ca ideile de mai sus să îți fie de folos!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies