O PROPRIETATE DIN ROMANIA IN TOP 20 CELE MAI SCUMPE CASE DIN LUME

by admin
0 comment

O proprietate din România se află pe lista celor mai scumpe case din lume! Celebrul imobil și istoria din jurul său sunt poate unele dintre cele mai cunoscute simboluri românești peste hotare.

Iată topul celor mai scumpe 20 de proprietăți din lume.

#1 Henley Mansion – Berkshire, Anglia

Poziționată pe râul Tamisa, proprietatea a fost construită în urmă cu 300 de ani. În prezent este deținută de un miliardar rus și valorează 218 milioane dolari.

diybazaar-top-20-1

#2 Updown Court – Surrey, Anglia

Cu o valoare de cel puțin 150 milioane de dolari este una dintre cele mai cunoscute și importante proprietăți private din Marea Britanie. Ea se află în apropierea reședințelor Reginei Angliei și lângă cea a megastarului Elton John.

diybazaar-top-20-2

#3 Woolworth Mansion – New York, NY, SUA

Realizată în stil renascentist neo-francez, casa proiectată de arhitectul Charles Pierpont Henry Gilbert, în 1916, este evaluată la 90 milioane dolari.

diybazaar-top-20-3

#4 Tranquility – Lacul Tahoe, Nevada, SUA

Estimată la 100 milioane dolari, casa de 210 acri a fost construită de la zero de către proprietarul său, Joel Horowitz, co-fondatorul Tommy Hilfiger. Acesta include și o cramă cu 3.500 de sticle cu vin, o piscină acoperită, un atrium și o sală de cinema cu 19 locuri.

diybazaar-top-20-4

#5 Maison de L’Amitie – Palm Beach, Florida, SUA

În 2004, Maison de L’Amitie a fost cumpărată de celebrul afacerist Donald Trump. El a remobilat în totalitate proprietatea cu vedere către ocean și împrejmuită de grădini. Astăzi ea este evaluată la 125 milioane dolari.

Uite cum arată și penthouse-ul lui Donald Trump din Manhattan

diybazaar-top-20-5

#6 Casa Albemarle – Charlottesville, Virginia, SUA

Casa Albemarle este una dintre proprietățile emblematice din Statele Unite construite după Războiul Civil. Aflat chiar lângă proprietatea lui Thomas Jefferson, Monticello, domeniul este estimat la 100 milioane dolari.

diybazaar-top-20-6

#7 One Hyde Park – Londra, Anglia

Imobilul are o panoramă superbă către Hyde Park, iar prețurile pentru un apartament cu două camere pornesc de la 11 milioane de dolari și pot ajunge până la 200 milioane pentru un penthouse.

diybazaar-top-20-7

#8 Eurasia, periferie Moscova, Rusia

Conacul are peste 1.500 mp construiți, dar și două case de oaspeți și un centru de recreere cu piscină proprie. Valoarea de piață: 100 milioane dolari.

diybazaar-top-20-8

#9 Ferma Hala – Aspen, Colorado, SUA

Ferma Hala este o proprietate de 95 acri, construită în 1991 pentru familia Prințului Bandar bin Sultan, fost ambasador al Statelor Unite în Arabia Saudită. Ea este evaluată la 135 milioane dolari.

diybazaar-top-20-9

#10 Domeniul Starwood – Aspen, Colorado, SUA

Dacă am locui pe acest domeniu ar fi ca și când am avea propriul nostru oraș cu acces la pârtia de schi. Domeniul Starwood valorează 135 milioane dolari și este format din mai multe proprietăți, cu grajduri, terenuri de tenis și piscine acoperite.

diybazaar-top-20-10

#11 Domeniul Waterfront – Istanbul, Turcia

Proprietatea are 3.000 mp, 64 de camere și ieșire direct la Bosfor. Valoarea de piață: 100 milioane dolari.

diybazaar-top-20-11

#12 Vila La Palladiana – Riviera Franceză, Franța

Aflată în Cap d’Ail, vila are vedere directă la mare, dar și o piscină descoperită și una acoperită, saună și sală de fitness. Valoarea proprietății de pe riviera franceză: 76 milioane de dolari.

diybazaar-top-20-12

#13 Fleur De Lys – Beverly Hills, SUA

Reședința vedetelor Mariah Caray și Nick Canon, vila în stil francez a fost listată la 125 milioane de dolari. Proprietatea are 4.500 de mp și este așezată pe un domeniu de 5 acri. Interiorul este decorat cu marmură, dar și cu stucaturi suflate cu aur.

diybazaar-top-20-13

#14 The Manor – Beverly Hills, SUA

Proprietatea i-a aparținut celebrului regizor Aaron Spelling și a fost estimată inițial la 150 milioane de dolari, însă fiica șefului Formula 1 Bernie Ecclestone, Petra, a achiziționat-o pentru 85 de milioane. Vila, inspirată de castelele franțuzești, este cea mai mare proprietate privată din zona Los Angeles-ului. Ea deține o pistă de bowling, un teren de tenis, două piscine, frizerie și salon propriu de înfrumusețare, SPA, o grădină în stilul secolului al XVIII-lea, dar și o parcare pentru peste 100 de mașini.

diybazaar-top-20-14

#15 Fairfield Pond – Hamptons, SUA

Proprietatea a fost construită de omul de afaceri Ira Rennert și a fost evaluată la 170 milioane dolari.

diybazaar-top-20-15

#16 The Pinnacle – Montana, SUA

Cu o valoare de 155 milioane de dolari este cel mai întins domeniu din cadrul comunității exclusiviste Yellowstone Club. Casele au câte zece dormitoare, șemineuri în fiecare încăpere, iar podelele sunt încălzite, la fel ca și aleile care fac legătura între ele.

diybazaar-top-20-16

#17 Castelul Dracula – Transilvania, România

Castelul are 57 de camere, 17 băi și mare parte din mobilierul original. Devenit muzeu în anii ’80, el a fost vândut ulterior către o persoană fizică. Valoarea sa de piață este estimată la 135 milioane de dolari.

diybazaar-top-20-17

#18 Vila Franchuk – Kensington, Londra

Vila londoneză, evaluată la 161 milioane de dolari, a fost pe vremuri o școală de fete. Restaurată inițial în stil victorian, ea este astăzi mai în ton cu vremurile pe care le trăim, având o saună, o sală de fitness și un cinematograf privat.

diybazaar-top-20-18

#19 Vila Leopolda – Riviera Franceză, Franța

Vila a fost construită de Regele Leopold al II-lea al Belgiei, în anul 1902 și a fost achiziționată la aproape un secol distanță de magnatul rus Prokhorov pentru aproximativ 750 milioane de dolari. Imobilul are 19 camere, dispuse pe mai multe etaje, dar și o grădină impresionantă.

diybazaar-top-20-19

#20 Antilla – Mumbai

“Antilla” este considerată a fi cea mai scumpă proprietate privată din lume. Clădirea cu 27 de etaje este deținută de un unul dintre cei mai bogați oameni din lume, Mukesh Ambani. Pentru administrarea sa este nevoie de 600 de persoane.

diybazaar-top-20-20

// Sursă foto și articol: Art Entertainments

Dacă v-a plăcut articolul atunci distribuiți-l și cu prietenii pe rețelele de socializare sau în orice altă formă doriți.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies