O idee festiva de asezat masa de sarbatorile de iarna

by admin
0 comment

În perioada Crăciunului și a Revelionului punem de multe ori masa pentru familiile noastre și pentru oaspeții ce ne trec pragul. Și nu o facem ca în orice altă zi, pentru că acum ne strângem împreună pentru a celebra Nașterea lui Hristos și trecerea în anul cel nou, două momente reper în calendarul oricui.

E tare frumos să îți iei un răgaz pentru a așeza masa într-o manieră festivă în fiecare zi, dar știm cu toții că ăsta nu este un plan de care să te poți ține. De sărbători însă avem destulă vreme să ne răsfățăm pe noi și pe apropiații noștri cu un decor diferit. Și nu este obligatoriu să facem achiziții importante pentru asta, dar trebuie să învățăm să ne jucăm cu ce avem prin casă, adăugând câteva detalii noi ce vor împrospăta ambientul. O idee la îndemână este să punem pe masă o plantă de sezon: o crăciuniță ori un pui de brad sau de molid. Dar nu este obligatoriu. O plantă verde în ghiveci e în mod cert în ton cu cromatica momentului.

Spuneam că nu sunt necesare achiziții noi, așa că, pentru schema următoare de pus masă, am folosit încă o dată farfuriile din colecții Alice și Stephanie, de la Design&After, pe care le-am inclus și în combinația aceasta (link către al doilea table setting) și în aceasta (link către primul table setting). Acum, însă, am optat pentru ca farfuria de fel principal să fie albastră, iar napronului cu dungi i-am pus alături șervetele cu inimioare și bordură din dantelă. Și fața de masă nature revine în noua propunere.

table setting craciun

Sursă foto: Catalin Vatra

Am schimbat tacâmurile cu unele argintii din colecția Greengate, foarte frumoasă în tot ansamblul ei, și pe care o poți descoperi aici. Ea conține nu doar ceramică, ci și textile și decorațiuni din metal. Striațiile de pe tacâmuri s-au potrivit perfect cu modelul de pe traversa cu dungi roșii.

table setting craciun

Sursă foto: Catalin Vatra

Paharele cu încrustații florale – unul de vin și unul de șampanie – se asortează cu modelul farfuriei de aperitiv. Au fost o bună formă de a scoate acest detaliu din plan orizontal în cel vertical.

table setting craciun

Sursă foto: Catalin Vatra

table setting craciun

Sursă foto: Catalin Vatra

Lângă veselă am mai făcut loc și pentru două căsuțe decorative din ceramică, în ton cu ghiveciul de pe masă. Sunt suficient de discrete cât să nu încarce ambientul populat cu dungi, flori și inimioare.

table setting craciun

Sursă foto: Catalin Vatra

Dacă ești pe ultima sută de metri cu cumpărăturile de sărbători, aruncă o privire și pe selecția de produse și cadouri de Crăciun de la Design&After. Poate îți surâde ceva de acolo.

Să petreci cu bine!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies