NOUL CEO AL BRICO DEPOT VINE CU O ABORDARE DE BUSINESS DIFERITA

by admin
0 comment
”Stocuri mari, la prețuri mici!”, aceasta este filosofia Brico Depot, companie franceză de DIY prezentă în România încă din anul 2013, ce oferă clienților săi produse pretabile în special pentru proiecte mari de construcții și renovări.

brico depot baneasa

Brico Depot nu are o secțiune de decorațiuni și nici nu organizează târguri tematice de Paște sau Crăciun. Brandul este construit pe ideea de depozit de materiale și unelte necesare planurilor meseriașilor. Sigur că nu doar meșterii își găsesc cele necesare aici. Pentru cei cu mai puțină expertiză și experiență în ale bricolajului, există consultanți de vânzări care îi ajută să aleagă produsele potrivite pentru proiectele lor. De altfel, compania se va axa în perioada următoare pe tot ce înseamnă servicii clienți și, mai precis, pe suplimentarea numărului de consultanți. Acesta este unul din obiectivele noului Chief Executive Office (CEO) al Brico Depot România, Christian Mazauric, numit în funcție în toamna acestui an.

Dacă nu ai grijă de clienți, ei nu vor mai reveni în magazin, spune CEO Brico Depot România, Christian Mazauric.

În Franța (țara de origine a brandului), oamenii sunt educați să bricoleze încă de tineri. Acolo e o tradiție de cel puțin 30-40 de ani a pieței de Do-It-Yourself (DIY). În România trebuie educat acest spirit de a face lucruri de unul singur în gospodărie.

Ne dorim ca Brico Depot să fie văzută ca o companie locală, nu ca una străină. Și pentru asta ne adaptăm constant modelul la profilul pieței de aici. Gamele de produse sunt aceleași ca în toate magazinele Brico Depot din lume, însă ele variază la nivel de stoc în funcție de cerere. Obiectivul nostru este să facem ca tot mai mulți români să își permită produse pentru DIY, mai spune Mazauric.

Astăzi, piața de Do-It-Yourself din România este estimată la circa 2 miliarde de euro. Mazauric întrevede un potențial mare de creștere în anii ce vor veni. De altfel, compania pe care o reprezintă are în plan să își extindă rețeaua locală până la 50 de magazine. Sunt vizate toate orașele care au capacitatea să consume produse de construcții și renovări. Pentru deschiderea unui nou magazin Brico Depot este nevoie de circa 50.000 mp de teren și de o investiție ce variază între 6 și 10 milioane de euro. La raft sunt în medie 12.000 de articole.

brico depot baneasa

Pentru anul 2016, compania anunță introducerea conceptului click & collect, ce le va permite clienților să își selecteze produsele pe internet, după care să vină să le ridice direct din magazin. Christian Mazauric nu crede că în industria de DIY poți vinde exclusiv online.

Oamenii au nevoie să vadă produsele înainte de a le achiziționa. Vorbim de produse mari, pe care le transporți relativ greu și pentru care restituirea nu este foarte facilă. Prin click & collect, românii își vor putea rezerva online produsele de care au nevoie, iar la ridicare, cu ajutorul unui consultant, stabilesc dacă au făcut cele mai bune alegeri.

În prezent, cele mai performante magazine ale brandului sunt cele din Pantelimon și Băneasa.


Iată și alte articole despre Brico Depot care te-ar mai putea interesa:


Mai multe știri despre magazinelor de do it yourself din țară găsiți în secțiunea DIY – Who is who în România. Dacă v-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies