NOI UNELTE MODULARE PENTRU GRADINA DE LA STIHL

by admin
0 comment
Modul în care ne îngrijim grădina s-a schimbat substanțial în ultimii ani și datorită uneltelor pe care le avem la dispoziție pentru a face asta. Astăzi, cele mai multe dintre ele au mai mult de o singură funcție, ceea ce face ca garajul nostru să nu mai fie plin până la refuz de tot felul de scule manuale sau electrice pentru întreținerea spațiilor verzi.

KM 56 este un nou utilaj STIHL, denumit și sistem combinat, pentru care inginerii germani au conceput un motor pe care se pot monta nu mai puțin de 13 unelte. Motorul este de generație nouă și consumă cu până la -20% mai puțin decât unul convențional. De asemenea, emisiile de noxe se reduc cu până la -70%, grație tehnologiei 2-MIX. “Grădinarul cu 13 brațe”, cum a fost denumit, poate fi motocoasă, foarfece pentru gard viu, emonodor de înălțime, motocultivator, tăietor pentru margini de gazon, măturător sau chiar suflantă de aer. Funcționalitatea sa constă în faptul că utilizatorul poate achiziționa motorul împreună cu o unealtă de bază, după care, în funcție de nevoi, își poate configura alte 12 unelte folosind același generator de putere, respectiv motorul de 1,1 CP.

unelte modulare Stihl

Sursă foto: STIHL

Citește si: Unelte necesare pentru casă și grădină

 

unelte modulare Stihl

Sursă foto: STIHL

Pentru utilizatorii profesioniști, STIHL a configurat o variantă mai avansată de unelte modulare, denumită KM 94 și ea nou lansată pe piața din România. Pe lângă faptul că este dotat cu putere suplimentară (1,2 CP), KM 94 dispune de noutate tehnică absolută pentru sectorul de utilaje destinate amenajărilor de spații verzi. Este vorba despre tehnologia ECOSPEED pe care STIHL a implementat-o în premieră pe motocoasa FS 94.  Prin funcția ECOSPEED utilizatorul își poate regla cursa pârghiei de accelerație, care comandă motorului o turație mai mică sau mai mare. ECOSPEED este asemănătoare limitatorului de viteză la mașini, astfel că accelerația se realizează până la un nivel pe care îl stabilește utilizatorul. Această funcție mecanică permite o utilizare în regim economic a motorului combinat, în funcție de lucrarea efectuată. Acest fapt duce la reducerea consumului și la prelungirea duratei de viață a utilajului.

Dacă v-a plăcut postarea, distribuiți-o și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies