Mood boards: Tonuri neutre în bucătărie

by admin
0 comment

Poate e de la vârstă, poate e de la faptul că urmează să devenim din nou părinți, nici nu știu exact acum, dar în ultimul timp am început să îmi doresc o locuință tot mai ușor de întreținut, care să nu implice prea multe activități casnice. Dacă datorită organizării am reușit să creez un flux ce îmi permite să pun în ordine fiecare cameră în circa 5 minute/zi, în week-end, când vine rândul curățeniei, timpul este ceva mai extins.

Prima schemă de amenajare a casei a fost cu mult alb, și la mobilă și la decorațiuni și pe pereți. Eram doar noi doi, iar aspectul imaculat nu era tocmai greu de menținut. Pe parcurs am mai migrat către tonuri neutre, căci mai maschează din dorința de explorare a unui copil mic. Acum mă gândesc să extind paleta cromatică și către bucătărie. Pentru că zona pentru gătit este deschisă către living și dining, unde predomină griul, maroul și cremul, putem merge în ambele direcții: și pe cald și pe rece.
Așa că mi-am făcut două mood board-uri (o plăcere recentă de-a mea) pentru fiecare opțiune, să pot avea un prim punct de pornire. Firesc, am început cu un pic de organizare pe plan personal.

După cum probabil ai văzut pe blog, eu am câteva branduri mari față de care mi-am declarat afinitatea, fiind client fidel de ani de zile. Pe lângă aspectele legate de calitate, constanța asta vine și din faptul că dacă vrei să faci vreo reparație sau vreo modificare ai game care se potrivesc cu ce e deja în casă. Prin urmare, pentru planul de renovare al bucătăriei m-am întors la Brico Depot, de unde am cumpărat în trecut faianța și vopseaua lavabilă. La fel voi face și când vom decide înlocuirea fronturilor mobilierului, ce sunt disponibile la producător în mai multe variante potrivite pe aceeași structură.

Opțiunea 1: Bucătărie în tonuri neutre reci

Dacă faianța noastră arată încă impecabil, gresia ar cam trebui înlocuită. Și culoarea pereților mi-ar plăcea împrospătată. Ar schimba ambianța în întregul spațiu și ar delimita vizual bucătăria de zona de socializare. Aș renunța și la actualele corpuri de iluminat, cu abajururi ce strâng neîncetat praf… În mood board am pus și un model de plăci ceramice care mi s-a părut potrivit în combinația aceasta. Dacă nu îmi trebuie mie chiar acum, poate îți trebuie ție.

Opțiunea 2: Bucătărie în tonuri neutre calde

După cum spuneam, nuanțele predominante din open space sunt gri și crem, deci una rece și alta caldă. Așa că balanța poate înclina în orice direcție cromatică.


Marele avantaj al culorilor neutre este că se pot combina între ele, pe tot spectrul lor, de la deschis la închis, dar și cu orice altă nuanță. La fel ca și în cazul garderobei, nici în amenajarea casei nu dai greș dacă mergi pe tonuri de bază (crem, gri, maro, bleumarin).


Pe site-ul Brico Depot găsești inspirație pentru toate încăperile casei, așa că dacă nu bucătăria este cea pe care ai de gând să o amenajezi ori să o renovezi, poți cauta AICI idei și produse.

Mult spor îți doresc!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies