Modalitati de amenajare a incaperilor mici

by admin
0 comment

Una din cheile succesului amenajării unui spațiu mic o reprezintă crearea unor zone coerente, cu funcționalități clare. Altfel spus, un ambient eficient construit depinde de fluxul pe care reușim să îl alcătuim chiar și când nu avem la dispoziție foarte mulți metri pătrați.

Să luăm exemplul unei garsoniere în stil scandinav, unde accentul pică pe multfuncționalitate și pe întrepătrunderea zonelor diurne cu cele nocturne, pentru o mai eficientă utilizare a spațiului.

garsoniera stil scandinav

Sursă foto: www.planete-deco.fr

Vezi cum un plan de amenajare mic, dar deschis poate arăta dacă optăm pentru un design nordic, fără accente cromatice dinamice? De altfel, dacă locuim într-o casă cu o suprafață modestă putem analiza și dacă nu cumva se pot combina două spații între ele.

Clasicul exemplu al bucătăriei americane (deschisă spre living) face sens atunci când nu gătești foarte mult. Nu există hotă minune care să absorbă toate mirosurile de mâncare! Așa că mai bine acceptă că ai o bucătărie mică și amenajează-o eficient. De pildă, poți alege o masă cu scaune pliabile pentru a avea mai mult spațiu atunci când nu mănânci ori chiar poți renunța la ele și să folosești masa de dining. Sau fă un mixt. 🙂

bucatarii in stil italian

Sursă foto: Scavolini

Mereu mi-a plăcut ideea de a avea trepte în casă, iar această amenajare este cea mai bună expresie a faptului că asta se poate întâmpla chiar și într-o garsonieră. Construirea unei platforme pe care poți așeza patul constituie și o bună modalitate de creare a unor noi spații de depozitare. Iar, în final, te organizezi mai bine.


Citește și cum obții mai mult spațiu într-o casă oricât de mică ar fi aceasta sau 15 lucruri pe care le poți arunca chiar azi pentru a-ți elibera locuința.


Dacă ai o baie mică, precum avem mulți dintre noi, o bună variantă de amenajare ar fi mobilierul modular, ce îți permite să îl configurezi conform suprafeței și compartimentărilor de care dispui, pentru a-ți servi cât mai bine nevoilor zilnice.

Gama de mobilier modular pentru baie Imandra, de la Brico Depot

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies