MITURI DESPRE MACHIAJ, DEMACHIERE, COSURI, PROTECTIE SOLARA SI CELULITA

by admin
0 comment

Sunt multe mituri în lumea esteticii și or să mai tot apară, pentru că interesul pentru rezolvări rapide ale unor probleme ce țin de aspectul nostru nu va dispărea niciodată. Cine nu vrea să fie mai frumos, mai slab ori mai sănătos în 5 zile sau în 3 ședințe? Și abordări de genul ăsta găsim la tot pasul. Dar sunt ele demne de luat în seamă? Doctorul Kasem Abu Bakr, șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic, își spune părerea despre machiaj, demachiere, coșuri, protecție solară și celulită și demontează o parte din mituri.

machiaj

Sursă foto: lorealparisusa.com

MITURI DESPRE MACHIAJ

Am auzit de multe ori că machiajul funcționează ca o mască protectoare împotriva impurităților din aer. Deci să ne punem un strat cât mai dens pentru a evita noxele și impuritățile. Greșit! Machiajul trebuie să fie cât mai fin, pentru a lăsa porii să respire. Un make-up intens și un strat de pudră dens nu fac decât să blocheze porii și să îi dilate. Acest lucru duce inevitabil la deteriorarea calității tenului.

”Machiajul a fost inventat ca un truc care să scoată în evidență anumite trăsături cu care ne identificăm, nu să constituie o mască. De aceea, el trebuie aplicat într-o cantitate cât mai mică. Cu cât aplicăm mai puțin machiaj, cu atât fața este atacată mai puțin.”

Machiajul trebuie aplicat cât mai puțin și de preferat să fie lichid. Evitați folosirea pudrei.

MITURI DESPRE DEMACHIERE

Numărul mare de produse de demachiere de pe piață nu face decât să ne încurce și mai tare atunci când ne alegem produsele pe care le considerăm potrivite și sănătoase pentru fața noastră.

Dr. Kasem Abu Bakr spune că demachiarea cu dischete înlătură doar 60% din machiaj

O demachiere corectă și sănătoasă pentru piele se face prin spălare, apoi uscare ușoară prin tamponare, iar la final hidratare, care se realizează cel mai eficient cu ulei de măsline, ulei de argan sau cu orice produse de calitate ce conțin shea. Orice alte produse, precum laptele demachiant, apele micelare, termale sau dischetele demachiante dăunează tenului.

”Prin mișcările circulare ale demachierii astupăm toţi porii cu machiajul de peste zi. În cazul demachierii cu dischete demachiante îmbibate cu diferite produse, 40% din machiaj intră în pori.”

Ritualul e bine să fie repetat și dimineața și seara.

MITURI DESPRE COȘURI

Tratamentele cosmetice de la salon sunt cel mai adesea invazive și nu fac altceva decât să deterioreze tenul. Repetarea lor ”ajută” tenul să îmbătrânească mai repede.

„Orice faţă face cosuri, este absolut normal. Important este să știm să eliminăm coșurile corect și să nu le stoarcem. Și asta pentru că vorbim de infecții care trebuie tratate ca atare, altfel riscăm să se răspândească.”

Pentru tratarea coșurilor, specialistul recomandă orice crema care conține Clindamicina. Aceasta se aplică dimineața și seara pe zona iritată și se lasă să acționeze. Vindecarea apare în 2-3 zile.

MITURI DESPRE PROTECȚIA SOLARĂ

Expunerea la soare este benefică în special pentru aportul de vitamina D, însă foarte importante sunt produsele pe care le utilizăm și perioada în care stăm la soare.

Uleiul se aplică abia după ce am stat la plajă!

“Pentru plajă se folosește cremă de protecție cu SPF 30 sau 50. Uleiul de aplică abia după și este important să folosim produse hidratante, precum uleiul de măsline, de argan sau de shea. Nu există ulei care să protejeze de soare, el este o substanță care la încingere atacă. Prin urmare, uleiul doar prăjește, nu bronzează, cu atât mai mult nu protejează. Nu se stă la soare între orele 13:00 și 15:00. La bronz se stă jumătate de oră, cel mult o oră, cu alternare apă-bronz.”

MITURI DESPRE CELULITĂ

Despre celulită se spun mult: că e specifică femeilor, că e provocată de sedentarism, că e genetică… În viziunea doctorului Kasem Abu Bakr, șeful Departamentului de Chirurgie Estetica Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic, fumatul este principală cauza ce determină apariția celulitei.

Renunțarea la fumat – alături de o hidratare optimă, sport și o alimentație echilibrată – duce la prevenirea și combaterea celulitei.

”Fumatul este prima cauză a apariției celulitei, tocmai pentru că atacă vasele care ar trebui să absoarbă grăsimea. Hidratarea este de asemenea importantă, fiind necesar consumul a 3,5 litri de apă pe zi. Sportul trebuie făcut seara și fără greutăți și asta pentru că în prima parte a zilei corpul oricum arde grăsimile. Înfometarea și dietele restrictive nu ajută la eliminarea grăsimii, ci duc la depozite în diferite zone ale corpului. Astfel, dimineața și la prânz se poate consuma orice tip de mâncare. Seara, în schimb, cele mai indicate sunt salatele.”

Aceste opinii au fost prezentate în cadrul primului eveniment din seria Kasem Aesthetic Mythbusters, organizat de Creative Ideas la începutul lunii iulie, în București și a avut drept scop înlăturarea obiceiurile proaste și adoptarea unor obiceiuri bune.

Despre dr. Kasem Abu Bakr

Kasem Abu Bakr este membru al Societății Regale de Medicină din Anglia, membru al Societății Române de Chirurgie Estetică și al Asociației Chirurgilor Plastici din România, membru al Colegiului American de Flebologie, acreditat de Universitatea din Chicago în domeniul chirurgiei plastice și certificat în lipoliză cu laser și proceduri endovenoase.

În anul 2013 a fost declarat cel mai bun chirurg estetician și ambasador al Institutului de Cercetare din România. În 2015 a fost ales într-o echipă internațională englezo-canadiană drept unul din cei mai buni 13 chirurgi din lume pentru inovație și inventivitate, pentru lucrarea științifică de laser în chirurgia estetică.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies