Mini-serie: Organizarea pentru hrănirea și schimbatul bebelușului

by admin
0 comment

Dacă în primul articol al mini-seriei dedicate vieții cu bebeluș scriam despre pregătirile de dinainte de venirea lui Sebastian pe lume, de această dată vă povestesc ce am făcut și înainte și imediat după ce am ajuns acasă, din maternitate. Sunt câteva sfaturi de organizare care sper să vă fie utile.

Fiind la al doilea copil, ceva experiență dețineam la capitolul hrănit și schimbat. Plus că am pierdut teama pe care o aveam la Alex în primele săptămâni, când învățam cum să procedăm și cum să îl manevrăm. Acum totul a demarat mult mai simplu din aceste puncte de vedere, pentru că știam la ce rutină să ne așteptăm.

Însă, trezitul periodic poate fi extrem de obositor, oricât de clare sunt orele la care ai de făcut o anumită acțiune, cum este hrănirea din 3 în 3 ore recomandată în prima etapă a bebelușului. La care, adesea, se adaugă și un schimbat. De scutec. Și poate și de haine… La mine, semnele de oboseală apar după 2-3 zile. Așa că e obligatoriu să mai dorm la prânz, să mă pot mobiliza bine noaptea. Tot pentru o mai ușoară mobilizare mi-am cumpărat din vreme recuzita necesară și am instalat-o în dormitor, fix la o întindere de mână.

Toate biberoanele noastre sunt NUK, un brand specializat în produse pentru copii și părinți, cu o tradiție de 60 de ani. La fel și suzetele, produsele pe îngrijire și o să vedeți mai jos că lista continuă. Ne-am fidelizat nu doar pentru că la Alex au funcționat bine, ci și pentru că în astfel de situații preferăm să alegem produse de la companii care activează exclusiv în domeniu și investesc constant în cercetare și în calitatea produselor. De ce mi-aș lua aragaz de la un brand care face și tricouri mass-market?


NUK se remarcă la capitolul inovație, suzetele și biberoanele cu tetine anti-colici fiind proiectate a imita mamelonul mamei, cu formă ergonomică adaptată maxilarului copilului. Despre ele am scris AICI, pe vremea când le folosea doar Alexandru. 🙂


Din cele 5 biberoane cumpărate, doar unul a fost de 150 ml. Acesta este pentru momentele în care fratele mai mare dorește să îl hrănească pe fratele mai mic. Restul sunt de 240 ml, utile în primele 6 luni, perioadă după care se poate schimba tetina pentru a fi în acord cu dezvoltarea maxilarului.

La aproape o lună, Sebastian mănâncă deja 110-120 ml de lapte la o masă, așa că nu avea sens să facem o ”flotă” de biberoane mici, căci le-am fi întrebuințat pentru o bucată scurtă de vreme. Iar acesta este primul meu sfat de organizare pe plan personal cu legătură directă cu gestionarea eficientă a finanțelor.

Avem biberoane și din sticlă și din plastic fără BPA. Pentru curățarea lor, pe lângă sterilizatorul clasic, folosim și un detergent din ingrediente naturale, testat dermatologic.

Tot din gama Nature Sense este și pompa de sân electrică, un model nou, cu pernă moale din silicon și apărătoarea ergonomică pentru o fixare confortabilă. Pe afișajul său poți urmări procesul de extragere al laptelui, durata unei sesiuni și nivelul de încărcare al bateriei, a cărei autonomie este de circa 1,5 ore. Dacă bateria este descărcată, pompa NUK funcționează și cu ajutorul adaptorului de rețea sau cu cel al unei bateriei externe.

În sertar țin pad-urile de sân, foarfeca de unghii, pieptenul și rezervele de ser fiziologic. Scutecele le-am pus într-un organizator textil, de la IKEA, pe care îl aveam prin casă și care se potrivește la fix ca mărime. Tot acolo sunt și șervețelele umede și crema de bebeluș.

Întreaga gamă de produse NUK o găsești AICI, de la tetine și biberoane, la sterilizatoare cu abur și încălzitoare de mâncare sau monitoare pentru camera copiilor. Foarte drăguțe sunt și gamele Disney, din care Alex a avut suzete și căni de apă cu Mickey Mouse. Două căni sunt încă în uz și sunt foarte practice când plecăm la plimbare.

La Seb am renunțat la bavete. Am 2-3 pentru ieșiri. În rest folosesc șervețele din hârtie. La Alex puneam la spălat câte o bavetă aproape după fiecare hrănire. Do the math! 🙂

Tot pentru a scuti timp, deci pentru o mai bună organizare pe plan personal, am în cameră un termos cu apă și formulă de lapte. Ambii noștri copii beau Hipp, adaptat vârstei, evident. Alex nu s-a lăsat încă, la aproape 3 ani și 3 luni.

Aproape păstrez și suplimentele și picăturile recomandate, pe care le administrăm conform graficului primit de la medic.

Urmează să mai scriu și despre metoda de organizare a hainelor lui Sebastian, cum sunt ele depozitate în dulap și ce am făcut diferit de la un copil la altul la capitolul acesta.


Poate ți-ar mai plăcea să citești și:

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies