Dacă la primul copil controlul cantităților nu a fost optim, la al doilea am devenit minimaliști. 🙂 Teoria asimilată la cursurile de formare ca specialist în organizare, combinată cu practica intensă din cei 3 ani de când Alex a venit pe lume, a dus la o schimbare majoră de paradigmă.
În toată viața mea de adult am încercat să nu folosesc mai mult decât am nevoie și să nu mă împovărez de lucruri care nu îmi sunt pe plac ori care sunt inutile. Au fost clipe de exces și cu siguranță vor mai fi, dar, de cele mai multe ori nu cumpăr dacă nu există o utilitate sau o necesitate identificată.
Pentru Sebastian am achiziționat puține haine. Mai aveam destule de la fratele lui și am mai și primit. Și nici pe acelea nu le-am ținut pe toate. Pe unele le-am donat, pe altele le-am reciclat, o parte le-am pus la păstrare pentru copii apropiați. Acum am în dulapul lui Seb doar ce îmi place și îmi trebuie cu adevărat!
În prima poză sunt jumătate din lucrurile lui. Cealaltă jumătate este la spălat și în cutia cu schimburi pentru noapte (poza 2). Prefer să spăl de două ori pe săptămână decât să am stocuri mai mari de atât. Deja i-au rămas mici hainele de 50 cm. Îmbrăcămintea pentru 3 luni și peste este în mare parte la păstrare.


Aproximativ jumatate din hainele lui Sebastian


Cutia cu schimburi pentru noapte
Ca să ajung în punctul acesta am început procesul de organizare încă dinainte de a naște. Am povestit în cel dintâi articol al mini-seriei pașii făcuți. Tot ca o consecință a planurilor făcute din timp și trezitul noaptea este mai suportabil. 🙂
—
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂
Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.