#MareaOrganizare: Saptamana 3 – Organizarea spatiilor si lucrurilor copiilor

by admin
0 comment

Săptămâna aceasta este una de-a dreptul specială, pentru că am gândit-o nu doar din perspectiva unui professional organizer, ci mai ales din perspectiva mea de mamă. Alex are puțin peste 2 ani acum și sigur că sistemele pe care le folosesc pentru el nu se aplică pentru un părinte cu copii mai mari. Dar vreau să știi că te înțeleg, că și eu strâng jucării și cărți și jocuri, la fel ca și tine, dar sunt câteva trucuri universal valabile, care, indiferent de vârsta copiilor, ne pot face viața mai ușoară.

Așa că alege din fiecare articol ce se potrivește mai bine familiei tale și dacă dorești să îi implici și pe oamenii mici în activități, adaptează metodele și sistemele vârstei, forței și înălțimii lor. Și, regulă de aur, nu pretindem unui copil să fie la fel de ordonat precum un adult, chiar și dacă luăm ca unic diferențiator nivelul de înțelegere și experiență.

Ziua 15Organizarea cărților, jocurilor și jucăriilor

Ziua 16Organizarea băii copiilor

Ziua 17Organizarea pantofilor, gecilor și accesoriilor

Ziua 18Organizarea dulapului copilului

Ziua 19Organizarea activităților copiilor pentru 7 zile

Ziua 20Organizarea camerelor copiilor si a spatiilor de lucru/joaca

Ziua 21Alcătuirea planului alimentar al familiei

Dacă în săptămâna 1 – Organizarea bucătăriei am prezentat tot felul de soluții pentru sertare, bufet sau cămară, săptămâna 2 am dedicat-o spațiilor comune (hol, dining, living etc.). Săptămâna 4 este despre textile și accesorii. Dacă nu ești părinte ori unele locuri din casă le ai deja ordonate, există în calendar alte 7 proiecte din care să alegi.

În cazul în care acum citești pentru prima dată despre #MareaOrganizare, să știi că data de 1 octombrie pe care o găsești în articolul introductiv este doar o convenție. Aceasta este varianta 1.0 a programului și a trebuit să stabilesc niște repere. Tu poți să începi transformarea locuinței în orice zi de luni, că doar atunci obișnuim să ne asumăm toate schimbările. 🙂

Înscrie-te și în grupul cu idei de organizare, unde poți cere sfaturi comunității. Îți spun din start că avem reputația de a fi veseli și politicoși! Nu uita să răspunzi la întrebările din chestionarul de aderare și apoi să faci o postare pe subiectul care te interesează cel mai tare!

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies