Later edit: Dacă ai ajuns pe această pagină în altă perioadă decât cea menționată în titlu, am pentru tine o variantă nedată a calendarului de activități pe care o poți descărca de AICI. Pentru fiecare activitate am scris câte un articol suport.
La începutul acestui an am votat pe grup, în mod democratic, când ar fi cel mai bine să facem un nou maraton de o lună de zile pentru a ne punem casa și lucrurile în ordine cu mai mult sens. Majoritatea a decis 15 martie – 14 aprilie.
Cum se derulează maratonul #MareaOrganizare?
În fiecare zi, în intervalul menționat, pe grupul cu idei de organizare – știi tu, acela recunoscut pentru calitatea sa în cadrul Facebook Women Community Leadership Meeting – voi publica un articol suport din care să alegi soluțiile potrivite pentru tine. La acea postare poți scrie într-un comentariu sugestiile tale care crezi că îi vor ajuta și pe alții să îndeplinească mai ușor misiunea zilnică. Sau ne poți arăta un before&after inspirațional! 🙂
În online, te rog, folosește hashtag-ul #MareaOrganizare și tag @dianamihaila.ro. Așa pot distribui și eu like a proud mama. 🙂
La nivelul celor două ediții de până acum, din octombrie 2018 și din octombrie 2019, cred că am ajuns la circa 20.000 de participanți, uitându-mă de câte ori a fost descărcat calendarul din sursele disponibile pe blog.
Dacă nu ai timp sau răbdare…
În cazul în care simți că nu vrei ori că nu poți să aloci o lună întreagă pentru un proiect de acest gen, calendarul îți permite să ai o abordare cameră per cameră și să condensezi activitățile dintr-o săptămână într-o zi sau un week-end.
DAR NU TE SPERIA! SUNT ACTIVITĂȚI CARE POT LUA DOAR CÂTEVA MINUTE!
Programul este conceput în baza unor sondaje succesive realizate în comunitate pentru a fi cât mai potrivit pentru un număr cât mai mare de persoane. Statistic a rezultat că cei mai mulți avem unul sau doi copii, trăim în case cu două sau trei camere și avem una sau două băi. Așa că nu te supăra dacă nu ți se potrivește 100%! Nici nu ar fi fost cu putință să se întâmple asta pentru toți participanții la maratonul organizării!
IMPORTANT:
Nu trebuie să cumperi nimic înainte de a începe acest program!
Nu îți trebuie coșuri, cutii sau nu știu ce sisteme scumpe. La finalul procesului de o lună vei fi eliminat surplusul și vei fi pus lucrurile cu mai mult sens în locuri bine alese. De abia atunci vei vedea mai bine ce îți trebuie pentru a face totul și mai cursiv. Poți achiziționa în avans doar acele sisteme și organizatoare a căror nevoie este clar identificată. De pildă, am nevoie de suporturi ce se prind pe polițe pentru că distanța dintre rafturi este mult prea mare și constant rămâne prea mult spațiu neutilizat. Înainte de a cumpăra coșuri pentru a pune toate hainele în ele, căci așa am auzit eu că ar trebui dacă vreau să îmi fac #konmari casa (fals!!!!), pot reutiliza cutii de pantofi. Testez metoda o vreme și dacă se dovedește salvatoarea vieții mele, atunci investesc și în organizatoare mai drăguțe.
Nu vă așteptați ca o metodă să vi se potrivească în totalitate. Sunt diferențe culturale, sociale, economice ce împiedică utilizarea unitară. Citește înainte de a alege o tehnică de organizare sau alta. Nebunia cu konmari poate fi molipsitoare. Înaintea ei a fost isteria minimalismului scandinav. Dar cum poți folosi o metodă creată pentru corpuri de mobilier mai mici, preponderent cu sertare, când tu ai mai mult rafturi, iar depozitarea pe bară de la mare la mic nu este preferata ta pentru că nu este pe cât de detaliată ți-ar plăcea?
În concluzie, citește, informează, testează și dă timp unei metode să devină obișnuință. Chiar dacă faci totul la virgulă poți avea senzația că ai greșit. De ce? Pentru că fiecare dintre noi este unic și un șablon universal nu există. Dar sunt nenumărate opțiuni și orizonturi de explorat! 🙂
Sper ca acest program gratuit să îți fie de folos și să găsești în el idei de organizare ușor de implementat.
[download id=”29239″]
Pont:
Calendarul are o grafică basic, tocmai pentru vreau ca tu să îți pui amprenta pe exemplarul tău. Poți marca fiecare săptămână cu culoarea dorită sau poți marca distinct task-urile îndeplinite de cele restante. La fel de bine îți poți face mici însemnări! Depinde doar de tine cum îl vei personaliza. Eu m-am îngrijit să consume cât mai puțină cerneală atunci când este imprimat, folosind un font light și linii punctate.
Spor la maraton!!!
—
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂
Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte multe articole se vor transforma în conținut video.