LANSARE IKEA: COLECTIA PS 2014 VA FI DISPONIBILA DIN 1 APRILIE

by admin
0 comment

Ikea a anunțat joi, 13 martie, cea mai recentă colecție a sa, partea a gamei Post Scriptul (PS). Denumită ”În mișcare” (eng. PS 2014 On the move), ea este destinată cu precădere persoanelor tinere, care trăiesc în spații restrânse din marile aglomerări urbane. PS 2014 propune 51 de piese de mobilier pentru fiecare tip de încăpere, ce sunt produse din materiale ușoare, au un design multifuncțional și sunt atractiv din punct de vedere cromatic. Toate – de la suportul de vase, cel pentru plante sau masa cu spații de depozitare – au fost create pentru o mai mare flexibilitate, ușurință în mutare și adaptare la nevoile în schimbare ale vieții urbane.

Sursa: Ikea

Sursa: Ikea

Colecția a fost inspirată de case și de persoanele care locuiesc în ele și care sunt într-o continuă mișcare.

Un studiu realizat în luna ianuarie printre clienții Ikea cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, din Suedia, UK, Franța, SUA, Polonia, Japonia, China și Qatar, a arătat una din cinci persoane trăiește acum în spații mai mici de 30 mp și că aproape două treimi locuiesc într-un apartament. La nivelul Statelor Unite, aproape 60% din americanii din orașe, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, intenționează să se mute în următorii doi ani.

”Colecția Ikea PS 2014 se axează pe tinerii de la oraș, care au o situație locativă mereu în schimbare, ce presupune fie adaptarea la un nou spațiu, fie la noii colegi de apartament”, declară Janice Simonsen, purtător de cuvânt al diviziei de design din cadrul Ikea America. ”Această linie oferă flexibilitate, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea, cu un preț de achiziție accesibil”.

Ca o reacție la această tendință către lucruri compacte, adaptabile ușor la mediul de viață urban, Ikea a invitat tineri designeri din întreaga lume să își aducă contribuția și influențele locale în această nouă colecție PS ”În mișcare”. PS 2014 este cea mai convenabilă colecție Post Scriptum de până acum, cea mai accesibilă piesă fiind casa ”verde” miniaturală a designerului Nicolas  Cortolezzis, perfectă pentru cei pasionați de grădinărit, iar cea mai scumpă banca-balansoar a lui Henrik Preutz. Produse precum PS raftul de perete utilizează fiecare cm disponibil, permițând oricărui colț din casă să își atingă potențialul încă nedescoperit. La fel și PS raftul de plante, care este ideal pentru un balcon de mici dimensiuni, deoarece folosește minimum de spațiu pe podea.  

Sursa: Ikea

Sursa: Ikea

”La Ikea, clientul este inspirația din spatele fiecărui design. La nivel global, am descoperit că tinerii caută să folosească fiecare cm din casă, într-o manieră cât mai eficientă”, susține Peter Klinkert, șeful diviziei Colecții Speciale din cadrul Ikea Suedia. ”Cu Ikea PS 2014 am reușit să creăm piese care, în același timp, sunt și funcționale și ocupă puțin spațiu”.

Acesta este cea de-a opta colecție PS a Ikea, ea începând să fie produsă încă din anul 1995. ”PS în mișcare” este disponibilă în magazinele retailerului DIY cu data de 1 aprilie 2014.

Mai multe poze cu vedetele colecție PS 2014 ”În mișcare” găsiți și pe contul de Pinterest al Ikea SUA, dar și într-un clip filmat în mai multe orașe mari ale lumii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies