Înainte de a cumpăra un produs sau un serviciu este recomandat să ne facem o documentare temeinică. În felul acesta evităm surprizele neplăcute ce pot apărea ulterior.
Când ne gândim să ne schimbăm tâmplăria cu una de tip termopan, este bine să stăm să cugetăm asupra deciziei. Odată montate noile geamuri, ele trebuie să răspundă nevoilor noastre de utilizare și confort. Nu este ceva ce cumperi în fiecare zi ori care se poate înlocui cu foarte mare ușurință.
Potrivit specialiștilor Veka, o fereastră trebuie să fie mai mult decât un simplu termopan, deoarece ea trebuie să îndeplinească mai multe criterii:
- să ofere o bună izolare termică și fonică;
- să reziste în timp;
- să ofere siguranță și confort la interiorul locuinței.
Important!
Aspectul esențial de care trebuie să ținem cont în momentul achiziție ferestrelor este tipul de tâmplărie din care acestea sunt confecționate. Există trei mari categorii:
#1 Tâmplăria din lemn
Lemnul prezintă excelente calități de izolare termică, condensul formându-se mai rar sau chiar deloc. În schimb, el are o rezistență scăzută la umiditate și expunerea îndelungată la soare poate cauza probleme la îmbinări. În plus, tâmplăria din lemn stratificat presupune costuri mai mari de întreținere, întrucât aceasta trebuie revopsită la fiecare 3 până la 7 ani.
#2 Tâmplăria din aluminiu
Are o durată de viață mai mare, este mai rezistentă la condiții extreme de vreme și poate susține o greutate mai mare a pachetului de sticlă. Aceasta oferă însă o izolare termică inferioară.
#3 Tâmplăriile din PVC
Asigură cel mai bun coeficient de izolare termică și fonică și un raport calitate-preț net superior. Ferestrele cu profile din PVC sunt perfect etanșe, pot fi prelucrate mai bine, iar durata lor de viață este de până la 50 de ani!
Acum că ați aflat care sunt principalele tipuri de tâmplărie și ce caracteristici are fiecare, gândiți-vă măcar pentru câteva secunde cum transformați ferestrele în elemente de decor ale unei amenajări complexe. Iată cinci idei!
Mai multe sfaturi practice pentru casă și grădină găsiți AICI.
Poate v-ar mai putea interesa să citiți și:
Cum răcim casa fără aer condiționat
6 soluții făcute în casă pentru curățarea locuinței
5 sfaturi pentru construcții și renovări
Dacă v-a plăcut articolul și în considerați util, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.