#JurnalDeProaspataMama: Luna a XI-a

by admin
0 comment

Sunt dimineți în care de abia îmi vine să mă dau jos din pat. Unele nopți nu sunt la fel de odihnitoare precum erau cândva. Câteodată mi-e dor de ele, de liniștea lor, de libertatea de a vedea un film, de a citi o carte fără întreruperi sau de a pleca în oraș având ca unică grijă încuiatul yalei.

Astăzi, de ziua lui, Alex a plecat cu părinții mei la munte. S-a bucurat enorm când i-a văzut, i-a îmbrățișat și a gângurit continuu. Cumva am avut sufletul ușor. Pentru mine este extrem de important ca el să construiască amintiri cu toți membrii familiei noastre extinse. În faza asta țin minte mai multe adulții, dar știu că va fi foarte încântat să afle poveștile atunci când va crește.

Sunt doar câteva ore de când am închis ușa în urma lor și parcă multe din planurile pe care le făcusem pentru weekend s-au năruit de cum m-am întors pe călcâie și am dat față în față cu un gol mai mare decât propria-mi casă. M-a izbit în piept de mi-a oprit respirația. Gândul că mâine aș putea să mă trezesc la ce oră vreau m-a speriat oarecum. Nu prea mai știu cum e să faci asta. De regulă, ne trezim când Alex începe să chicotească în babymonitor pe la 6, 7, 8 dimineața. Și asta ne pune câte un zâmbet imens pe față, un zâmbet ce ne ține până când ne așezăm iar în pat. Vrei, nu vrei te ridici, te scuturi de oboseală și te duci. Te duci pentru că știi că dincolo de ușă te așteaptă cea mai minunată ființă din viața ta: copilul tău.

Dacă o zână ar veni azi și mi-ar spune că mă poartă înapoi în timp pe când aveam jobul la care visam încă din liceu, o siluetă ce nu presupunea eforturi și un grup de prieteni cu care băteam orașul în lung și-n lat, aș spune NU fără să ezit, fără să respir. Au fost niște ani superbi, în care am învățat enorm, dar de care nu-mi mai e dor. Am luat din ei ce am crezut mai bun. Și datorită lor sunt persoana de azi, dar datorită fiului meu sunt omul de mâine.

Voluntariatul, un nou capitol din viața noastră

De când e Alex aici am convingerea că îngerii și minunile există. Fiecare dintre noi suntem și una și alta atâta vreme cât ne păstrăm inima deschisă. Înțeleg mai mult ca altădată cât de importat e să dai timp, energie, cunoaștere, speranță, dar și bani. În ultima perioadă m-am familiarizat cu trei proiecte senzaționale de voluntariat, de omenie, de perseverență.

Primul meu act asumat de voluntariat este pentru EFdeN, o organizație a unor tineri sclipitori care construiesc case 100% eficiente energetic, cu care câștigă premii în țară și peste hotare. Datorită lor veți citi mai des pe blog despre sustenabilitate și despre un trai descris de mai mult respect pentru mediu.

Al doilea este România Meseriașă – Țara lui Andrei, un proiect în care copii din medii defavorizate sunt învățați diferite meserii (ospătărie, mecanică, croitorie etc.). Mă întorc în Țara lui Andrei la final de august ca și voluntar, iar în 2018 spre să revin acolo pentru o perioadă mai lungă de timp împreună cu soțul și băiețelul meu.

Al treilea și poate cel mai emoționant pentru mine este MagiCamp, o tabără dedicată copiilor bolnavi de cancer. E o cauză pe care momentan o susțin prin donații, dar pentru care încerc să îmi întăresc inima să pot merge ca și voluntar.

Copilul meu m-a făcut să dau mai mult decât primesc. Iar pentru asta îi mulțumesc în fiecare zi.

Ce a făcut Alex în această lună

Simt că e vremea să revin la tonul obișnuit al acestui jurnal și să vă spun ce experiențe minunate am mai trăit în trei.

Luna aceasta, în sfârșit, Alex a zis MAMA. A început cu un ma-ma-ma, dar a mai tăiat ulterior din el și m-a făcut să mă simt cel mai important om de pe planetă. Așteptam de ceva timp, mai ales că pe la șase luni spunea deja tata. M-a încercat un pic invidia, recunosc! Acum însă s-a echilibrat balanța! 🙂

Tot luna aceasta și-a făcut apariția și cel de-al treilea dinte, iar al patrulea stă să se arate și el. Pentru ameliorarea durerilor folosim Gengigel.

La capitolul joacă, lui Alex au început să îi atragă atenția jucăriile din lemn și formele pe care încă nu încearcă să le potrivească, dar le studiază milimetru cu milimetru.

Luna asta i-am făcut cadou și un cal-balansoar. Se dă pe el și râde de ni se umple inima. Premergătorul a trecut în planul doi. Asta și pentru că a început să meargă tot mai bine ținut de o singură mână.

Din farmacia bebelușului am mai luat:

În prima lună a lui Alex am publicat articolul acesta: Prima farmacie a copilului și a mamei. Între timp am ajuns să mai folosim doar:

  • Pampers nr. 4;
  • Șervețele umede Pampers;
  • Cremă împotriva iritației de scutec de la Nivea;
  • Soluție lichidă de curățare de la Mustela;
  • Șampon și apă micelară Klorane (miros minunat);
  • Cremă cu factor de protecție solară 50 Nivea Kids;
  • Gengigel pentru durerile de gingii provocate de apariția dinților (plus colierele de dentiție pe care le-am creat);
  • Gripe Water pentru crampe.

Ce am mai făcut pentru mine:

Sunt super încântată de programul Revvolution în care m-am înscris la începutul lunii iulie. Am slăbit deja aproape 6 kg, iar primele semne de remodelare prin alimentație și sport au apărut. Râd cu antrenorii și spun că vreau să am corpul pe care Adrian (soțul meu) nu l-a văzut niciodată. Iar ei îmi dau energie să fac mai bine și mai mult la fiecare antrenament. Poți citi AICI jurnalul primei luni. Planul meu este să merg până la început de decembrie, când plecăm în vacanță. Targetul: 6 pack 😀

Etapa sportivă vine după câteva luni de aqua gym la World Class Caro și 12 ședințe de LPG – M6 Endemolab.

De diploma de professional organizer pe că am luat-o la început de iulie v-am povestit deja. Dar de atunci și până acum am dat câteva interviuri de care sunt extrem de mândră la TVR1, Digi24, Business Woman și acasa.ro. Sper să mai urmeze și altele, pentru că e un subiect despre care îmi place să povestesc și care am convingerea că îi poate ajute pe mulți să își organizeze timpul, casa și biroul.


Disclaimer:

Dacă aveți observații, recomandări sau completări vă rog să o faceți cu gentilețe în secțiunea de comentarii. Creșterea și sănătatea copilului reprezintă un subiect delicat, iar fiecare părinte are dreptul să decidă după cum crede că este mai bine. Articolul nu este scris cu scopul de a stârni polemici!


În cazul în care vrei să citești despre experiența lunilor anterioare, dă un click AICI, iar dacă ți-a plăcut articolul și îl consideri util, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies