#JurnalDeProaspataMama: Luna a VIII-a

by admin
0 comment

Încerc să scriu acest articol și să îmi amintesc fiecare lucru notabil pe care Alex l-a făcut în această lună. Fiecare zi a fost frumoasă. Fiecare îmbrățișare a fost tot mai strânsă. Fiecare pupic tot mai apăsat. Îmi zboară mintea la atâtea! Prima călătorie cu avionul, primii dinți, primii pași susținut…

Alex e treaz. Face tumbe prin pat și din când în când mai dă în laptop ca într-o tobă. Îl amuză! Mă amuză! Știți de câte zeci de minute încerc să scriu? De multe, tot mai multe! 🙂 Ne oprim pentru pauze lungi de joacă și de mâncat. La capitolul mâncare suntem foarte norocoși. Alex mănâncă orice! Dar orice! Nu a refuzat niciun aliment din cele introduse până acum. Uite, am scris AICI despre meniul din etapa asta.

Nu îl hrănesc după un orar anume. Adică știu când să mă aștept că îi va fi iar foame, dar îl las să ceară el. Cum face asta? Se agită și mârâie. 🙂 Nu l-am trezit niciodată din somn să îi dau să mănânce doar pentru că trecuse un anumit număr de ore de la ultima masă. Noaptea nici nu mai țin minte de când nu s-a mai trezit. De regulă se culcă pe la 8:00 seara și doarme până la 6, 7, 8… Se joacă vreo 3 ore, mănâncă și se culcă iar. Pe la prânz îi dau o gustare, se mai joacă o tură, trecem la ceva mai consistent (piure de legume, supă, carne pastă etc.), doarme puțin, apoi joacă și mâncare până spre ora de culcare. Aș vrea să spun că doarme neîntors, dar de câteva săptămâni a descoperit că se poate răsuci de pe spate pe față și invers. Uneori rămâne răsturnat de burtă și începe să plângă. Râd de el și îi spun că îl întorc ca pe clătită. Seara învârt la el 10, 20, 30 de minute… 🙂

Primii dinți

Primii dinți i-au apărut în aprilie. Încă avem doar doi. N-a făcut febră și nici n-a durat prea mult până când au ieșit, dar în alea 2-3 zile a fost mai necăjit. A vrut mult în brațe, a ros tot ce a prins și a salivat abundent. Umblam cu aceste colierele de dentiție peste tot. Acum e o perioadă de calm, nu sunt semne să apară vreunul nou (deși îl văd cu coada ochiului cum roade de zor la o maimuță din pluș).

Primul zbor cu avionul

Prima călătorie a fost grea. Alex a plâns cam jumătate din drum. Am plecat echipați cu o geantă bună pentru toate scenariile ce ne-au trecut prin cap. Am făcut și o listă pe care am bifat ce aveam de luat în bagaj.

Dar cum după una rece vine una caldă, la drumul de întoarce nu am avut nicio problemă. A dormit de când am plecat până când pilotul a anunțat că începem coborârea spre București.

Dacă am învățat ceva din această experiență a fost că e esențială coordonarea cu partenerul. Poți citi întreaga noastră poveste AICI.

Primii pași:

Cu mersul cred că mă pripesc când îl numesc… mers. Alex este foarte dornic să stea în picioare și uneori, când îl ținem de trunchi, își mișcă picioarele ușor în față. Cu premergătorul are tendința să se ducă în spate. 🙂 Oricum a început să parcurgă distanțe tot mai lungi cu el, dar până la mersul propriu-zis cred că mai avem câteva luni. Antrenamentele sunt însă intense pentru mersul în patru labe. De la atâta rostogolit își va face curaj să se și târască. Să vezi atunci cum lăsatul în mijlocul patului nu mai este o opțiune…

Ce am luat din farmacia bebelușului:

  • Pampers nr. 4
  • Șervețele umede Pampers
  • Cremă împotriva iritației de scutec Nivea
  • Șampon Sanosan
  • Aleze
  • gel de gingii Calgel
  • Water Gripe pentru durerile de burtă

Ce am mai făcut pentru mine

Pe lângă viața mea socială datorată blogului, încerc de două ori pe săptămână să ajung la masaj și la câteva proceduri de remodelare corporală. Retenția mare de apă din timpul sarcinii și-a spus cuvântul. Am scăpat de mare parte din kilograme, dar când ai vreo 30 de dat jos, drumul e lung și greu pentru articulații, piele, mușchi. Așa că mi-am făcut planuri de acțiune locală :). După trei luni de aqua gym care m-au ajutată să îmi simt din nou mușchii abdominali, am făcut o schimbare. Le-aș fi făcut pe amândouă în paralel cu plăcere, dar timpul e limitat și a trebuit să aleg. Mă voi întoarce însă la piscină de îndată ce îmi mai pun ordine în program. La World Class Caro clasele în apă sunt super antrenante!


Disclaimer:

Dacă aveți observații, recomandări sau completări vă rog să o faceți cu gentilețe în secțiunea de comentarii. Creșterea și sănătatea copilului reprezintă un subiect delicat, iar fiecare părinte are dreptul să decidă după cum crede că este mai bine. Articolul nu este scris cu scopul de a stârni polemici!


Dacă vrei să citești despre experiența lunilor anterioare, dă un click AICI, iar în cazul în care ți-a plăcut articolul și îl consideri util, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.

 

#JurnalDeProaspataMama

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies