#JurnalDeProaspataMama: Luna a VI-a

by admin
0 comment

Bebelușul meu minunat, astăzi sunt 6 luni de când ne-am cunoscut! 6 luni!!! Au trecut precum o clipire. N-am simțit greul, nesomnul, depresia de care auzeam descurajant de mult de la prea multă lume. Am simțit doar o bucurie ce a crescut de la o zi la alta. Îmi doresc ca fiecare proaspăt părinte să împărtășească stările astea bine.

Am vrut să îmi fie bine de la început. Am știut că dacă eu sunt bine, veselă și curajoasă, așa vei fi și tu și mi-am alimentat stările astea în continuu. Autosugestia e foarte importantă în multe situații. Aceasta nu a fost o excepție. 🙂

Apoi, în aceste șase luni, m-ai reînvățat simplitatea, mi-ai readus optimismul și liniștea în suflet. E ceva în tine care îmi spune că totul va fi bine. Ce inversare neașteptată de rolului, să faci tu asta pentru mine când de fapt eu ar trebui să mă asigur că îți este bine ție în orice moment. O dovadă în plus că viața e o lecție neîntreruptă.

Zi de zi, încerc să îți învăț fiecare nou gest. Mă uit la tine, îți ascult chicotitul și îți văd chipul senin și simt că fac o treabă bună. Ce spun eu bună, GROZAVĂ! Da, cred că un părinte nu ar trebui să se teamă să spună că face lucrurile cum trebuie în raport cu copilul său. Cred că toți merităm să ne recunoaștem meritele și să scoatem în față treburile la care ne pricepem. Din ele ne luăm energia să le rezolvăm și pe cele la care mai dăm greș. Deci da, sunt o mamă grozavă! Iar gândul ăsta m-a ferit de chinul depresiei postnatale. A fost un exercițiu pe care mă bucur că l-am făcut constant, cu tărie!

Lucruri grozave pe care le-ai făcut în cea de-a șasea lună

Bebelușule, luna aceasta ai zis ”Tata”. T-A-T-A! Nu mama, tata! Era o dimineață de duminică, la Constanța, când printre trilurile matinale ai scăpat un tata clar și gingaș. Am adormit îmbrățișați de fericire. Cred că a fost felul tău de a ne încuraja după ce ne-am căznit jumătate de zi să împachetăm și să plecăm de acasă.

Sursă foto: arhivă personală

Dumnezeule, câte am mai cărat în mașină și din mașină. Începusem să ne gândim cum facem să ne cumpărăm un SUV, o rulotă sau poate un minivan. 🙂 Recapitulând pe repede înainte am luat cu noi așa:

 • Pătuțul cu tot cu saltea și așternut;
 • Căruciorul varianta sport;
 • Scaunul de mașină;
 • Sterilizatorul;
 • Laptele;
 • Biberoanele;
 • Scutece;
 • Bagajul cu hainele tale;
 • Cremele;
 • Prosoapele;
 • Șervețele umede;
 • Geanta de ”prim ajutor” (Pampers 3, șervețele umede, crema împortiva iritației de scutec).

Sper că n-am omis nimic. Ziua aia a fost mai grea pentru noi cu atâta cărat și împachetat. Dar între timp am devenit mai buni și la capitolul ăsta. Acum te plimb cu mine prin oraș de câte ori am ocazia. Desfac căruciorul din două mișcări și un picior. 🙂

De curând am început să folosim și scaunul de masă – Joie Meet Mimzy, de la bebebrands.ro – care este excelent datorită celor 3 poziții de înclinare ale spătarului, a celor 7 trepte a ajustare a înălțimii și a roților care ne permit să îl mutăm ușor peste tot. Ne este foarte util de când am început diversificarea.

Sursă foto: arhivă personală

Pentru că dădea semne că nu se mai satură doar cu lapte, am început diversificarea alimentației lui Alex pe la cinci luni și jumătate cu supă și piure de legume. Am trecut și la o formulă de lapte mai consistentă, de la Hipp Combiotic I la Hipp Combiotic 2.

Am creat un colier de dentiție cu numele meu împreună cu prietenii de la Le Bebe

Pentru mine venirea lui Alex pe lume a reprezentat un moment fantastic de dezvoltare. Am fost foarte creativă și multe din noile proiecte au fost inspirate de el. Împreună cu prietenii de la Le Bebe am lansat pe 8 Martie un colier de dentiție realizat din silicon 100% fără BPA. Colierul Diana Mihăilă este disponibil online în două variante, roz și bleu și poate fi cumpărat și împreună cu o brățară asortată realizată din același material.

Colierele sunt minunate pentru bebeluși în perioada apariției dinților pentru că pot fi ronțăite atunci când îi deranjează gingiile. De asemenea, ele pot fi folosite pe post de jucărie atunci când mergem într-o vizită sau copilul este alăptat la sân. Mama își accesorizează astfel ținuta cu un colier pe placul omului mic. Ce găselniță minunată, nu-i așa?


Colierele din silicon 100% fără BPA au șnur reglabil și se pot steriliza împreună cu biberoanele și cu suzetele. Atenție însă să nu intre în contact cu parfumul de pe haine sau cu crema de pe corp.


Îți las mai jos un video să vezi mai bine colierele și procesul de curățare.

Pe le-bebe.ro sunt și jucării de dentiție, haine 100% din bumbac pentru copii, accesorii pentru alăptat, bavete impermeabile și papioane festive. Sigur, sigur o să vă placă ceva de acolo! 🙂

Din farmacia bebelușului am mai luat:

 • Pampers 4;
 • Cremă Nivea împotriva iritației de scutec;
 • Șampon Sanosan;
 • Șervețele umede Pampers;
 • Gripe Water în zilele cu crampe;
 • Aleze.

#TheBeautyPlan sau lucruri pe care am început să le fac pentru mine

Așa cum am mai scris și în alte articole, ușor, ușor am început să îmi aloc timp și pentru mine. Cel mai notabil este mersul la piscină, la orele de Aqua GYM sau Hydro Rider, de la World Class Caro. E o antrenoare extraordinară acolo, care mă face să mă trezesc de plăcere la șase dimineața să ajung la șapte la bazin. Nu am o fire atletică, dar mă bucur că în sfârșit am găsit o activitate care să mă relaxeze atât de tare. Kilogramele se duc în ritmul lor, nu vreau să mă demoralizez când mă gândesc la aspectul ăsta, deși îmi cam vine câteodată. Eu n-am fost una dintre gravidele acelea norocoase care au luat 7-8 kg în toată sarcina… Și nu, nu am dormit cu ușa de la frigider deschisă, mai ales că vreo cinci-șase luni de abia am suportat lumina. 🙂

Un alt lucru pe care am început să îl fac cu religiozitate pentru mine a fost să îmi iau o oră-două seara, în care să stau liniștită să mă uit la o comedie. Adrian este foarte implicat în creșterea lui Alex, așa că pentru ei acest timp este minunat. Uneori parcă nici nu-mi vine să stau singură cu gândurile mele când îi aud cât de tare se distrează. Dumnezeule, cum i se luminează chipul când îl vede pe Adi că vine acasă seara!

Dacă vrei să citești despre experiența lunilor anterioare, dă un click AICI.


Disclaimer:

Dacă aveți observații, recomandări sau completări vă rog să o faceți cu gentilețe în secțiunea de comentarii. Creșterea și sănătatea copilului reprezintă un subiect delicat, iar fiecare părinte are dreptul să decidă după cum crede că este mai bine. Articolul nu este scris cu scopul de a stârni polemici!


În cazul în care v-a plăcut articolul și îl considerați util, distribuiți-l și cu prietenii în orice formă doriți.

#JurnalDeProaspataMama

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies