#JurnalDeProaspataMama: Luna a IV-a

by admin
0 comment

O nouă lună alături de tine. Ai început să capeți trăsături de băiețel. Am trecut deja de al treilea puseu de creștere și cu fiecare zi ce se duce mi-e tot mai dor de chipul tău de bebeluș. Când ai ajuns de la 50 cm la aproape 65?

Am pus deja la păstrare hainele de 0-3 luni. Am așezat în cutia lor și marea noastră dorință de a-ți mai face un cadou de preț, un frățior sau o surioară, pentru că puiul meu frumos nu există un dar mai mare pentru tine, indiferent de ce mașină îți vom lua și în ce casă o să stai. Vei înțelege asta în timp.

Sursă foto: Pinterest

Aștept cu mare bucurie zilele ce vor veni. Ai început să ne urmărești cu privirea, râzi din tot sufletul tău când ne vezi și îți vorbim, chicotești, ai tot mai multe expresii. Uneori dormi cu noi în pat, la mijloc și te pupăm, te mirosim și te mângâiem la nesfârșit. În zilele cu ninsoare abundentă abia dacă ne-am dat jos din pat. Am stat cuminți la căldură și ne-am dezmierdat.

N-am crezut vreodată că o să îmi placă atât de mult rolul de mamă! Dar știi ce, bebelușule? Nu doar că mă faci să mă simt o mamă grozavă, dar și profesional am evoluat și m-am transformat. E ca și când mi-ai deschis ușa către o nouă lume atunci când ai venit. Îmi doresc ca toți părinții să aibă experiențe atât de frumoase cu copiii lor!


Voi continua să scriu acest articol ca și când i-aș vorbi lui. Pe cele din luna 1, luna 2 și luna 3 le-am scris cu ceva mai puțină implicare emoțională. Nu devii părinte peste noapte și nici sentimentele nu-ți sunt aceleași după mai multe luni petrecute împreună. E firesc ca ele să se amplifice. Așa că tu, cel/cea care citești, nu te simți mai puțin părinte pentru că ai avut nevoie de timp ca să stabilești o legătură cu copilul tău. Ea se va strânge cu fiecare zi și cu fiecare experiență nouă. Eu așa am făcut și mi-am propus să nu mă judec pentru asta și tare bine mi-e acum.


Dormitul

Pătuțul tău e încă în camera noastră. Nu suntem pregătiți să te mutăm, deși ți-am decorat dormitorul dinainte să te naști. Ai niște norișori așa de frumoși pe perete, dar ne e bine când te auzim aici, aproape. Cred că atunci când va veni momentul vom simți asta. Mi-e teamă că tu ești mai pregătit ca noi. 🙂

Primul Crăciun

Visam de multă vreme la experiența asta. Moș Crăciun ți-a adus un brad tare frumos în Ajuns și l-am decorat cu alb și auriu. Un singur glob a fost diferit, al tău. Cu ocazia asta m-am hotărât să îți încep o colecție adăugând an de an câte unul nou. Le vei lua cu tine în viața de adult.

Și dacă tot a fost primul nostru Crăciun împreună am făcut și un set de fotografii care să ne amintească mereu de asta, o altă tradiție pe care o începem acum alături de Lilebuba Photography, oameni dragi sufletului nostru.

Primul Craciun cu Alex

Sursă foto: Lilebuba Photography

PS: Promit că nu voi umple internetul de poze cu tine, ci doar câteva la ocazii speciale.  Vreau să îți trăiești copilăria în lumea reală, cea pe care de abia acum o descoperi.

Puseul de creștere cu nr. 3

Citisem că pe la 4 luni e un nou puseu de creștere, după cel din primele două săptămâni și cel de pe la 2-3 luni, dar tu l-ai avut ceva mai devreme. Ai fost curajos și ai plâns destul de puțin. Ai mâncat mai mult. Ți-a plăcut să dormi în balansoarul cântător. Te-a liniștit.

După vreo 4-5 zile ți-a fost bine din nou și a trebuit să schimbăm iar hainele și să trecem la 62-68 cm. Ai tot felul de lucruri cu urechi, coamă, aplicații. Plăcerea mea! Deja bunicii știu și contribuie și ei la garderoba asta nostimă. 😀

Ce jucării ți-au plăcut

Prima cu care te-ai împrietenit a fost maimuța cu urechi care fâșâie. Are și niște inele agățate de aia, așa că o ții bine-bine când stai în scoică. Am trecut apoi la salteluța de activități. 5 în 1, nu oricum, ca să ai cu ce să te întreții mult timp de acum înainte: cântă, se transformă în țarc, are multe jucării, o arcadă, o pernă și tot felul de desene. Distracție mare! La bebebrands.ro au modele foarte frumoase de saltele de joacă.

Așa cum spuneam și mai sus, new entry este și balansoarul muzical în care stai și dormi uneori și eu mă cam bucur că am vreme să scriu și să mai fac una, alta prin casă. Noroc că de gătit se ocupă mai mult tati. 😉 Acesta e modelul de leagăn pe care îl avem noi.

Din farmacia bebelușului am mai luat doar:

  • Pampers nr. 3;
  • Cremă și șampon Sanosan;
  • Ser fiziologic;
  • Pompa de nas;
  • Foarfeca de unghii, suzetă și perie de păr Nuk.

Mă grăbesc să termin pentru că ai început să dai din picioare și e semn că a venit momentul să ne jucăm din nou! Ce bucurie!!!


Disclaimer:

Dacă aveți observații, recomandări sau completări vă rog să o faceți cu gentilețe în secțiunea de comentarii. Creșterea și sănătatea copilului reprezintă un subiect delicat, iar fiecare părinte are dreptul să decidă după cum crede că este mai bine. Articolul nu este scris cu scopul de a stârni polemici!


În cazul în care v-a plăcut articolul și îl considerați util, distribuiți-l și cu prietenii, în orice formă doriți.

#JurnalDeProaspataMama

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies