#JurnalDeProaspataMama: Luna a II-a

by admin
0 comment

Înainte de a naște mi se părea atât de departe acest moment: două luni! Credeam că până va ajunge bebelușul aici va fi groaznic, că nu vom dormi nopțile, că nu vom ieși din casă, că nu vom ști ce să îi facem, ce să îi dăm, ce să mai, că va fi și greu și rău. Asta auzeam de la mulți dintre cei care erau deja în această etapă a vieții.

Sursă foto: Larry Williams/Corbis

Sursă foto: Larry Williams/Corbis

Sincer nu înțeleg de ce oamenii cu copii le spun atâtea lucruri înfricoșătoare celor care urmează să devină părinți? Dacă vrei un copil, așteaptă-l cu bucurie și cu inima deschisă. O să fie bine, crede-mă!

Gândiți-vă numai cât de complicat era pentru părinții noștri să ne crească pe noi. Fără scutece de unică folosință, fără creme și fără toate dispozitivele și gadget-urile din lume. Să mai pomenesc de bunici, de străbunici? E clar că au făcut bine ce au făcut de noi suntem azi aici.

Dar să vă spun ce am făcut în această a doua lună. În primul rând ne-am iubit mai mult. Pe măsură ce bebelușul crește (și crește fooooarte repede!), crește și gradul de interacțiune pe care îl are cu tine și cu mediul exterior: își ține capul tot mai bine, îl întoarce când aude zgomote, începe să te urmărească cu privirea. Niște ”nimicuri” fantastic de mari și de emoționante pentru un părinte.

Puseul de creștere

Dacă în prima lună nu am înțeles exact care e treaba cu puseul de creștere, în a doua ne-am lămurit. A fost exact ca la ”manual”. După ce bebe părea că începe să își formeze un program de somn și de mâncare, s-a risipit totul dintr-o dată. Ne-a luat vreo 3-4 zile să ne prindem, iar după vreo alte 2-3 l-am și depășit. Inițiam am crezut că plânge din cauza colicilor, care, evident, nu au ieșit încă din discuție. Noi am continuat să folosim cu succes Colic Calm și ne-am mai ajutat uneori și de foehn, dar nu a mai fost cazul la fel de des ca în primele săptămâni (am povestit despre asta AICI).

Ce produse am folosit pentru bebeluș

Din farmacia bebelușului am mai luat doar:

  • scutece Pampers 2;
  • cremă Sanosan împotriva iritației de scutec (am aplicat-o de câte ori l-am schimbat);
  • ser fiziologic și pompiță pentru desfundarea nasului;
  • comprese sterile pentru curățarea ochilor și nu numai;
  • bețișoare de urechi pentru copii;
  • șampon și săpun lichid pentru baie Sanosan;
  • șervețele umede Johnson’s Baby;
  • foarfecă de unghii Nuk;
  • perie de păr Nuk.

Ce ne-a ajutat foarte mult încă de la început a fost dispozitivul de stocare a scutecelor murdare, AngelCare (arată ca un coș de gunoi cu capac), unde punem toate scutecele dintr-o zi și din care nu iese mirosul (tot :)). E destul de complicat să te duci la ghenă cu fiecare Pampers în parte, mai ales când e la subsolul blocului și trebuie să faci drumul ăsta cam de șapte ori pe zi.

Camera video de la Motorola a fost în continuare foarte utilă. Mai ales când am avut prieteni în vizită și am putut socializa liniștiți în living, dar cu un ochi pe monitor.

La capitolul haine, am trecut și la body-uri și bluze care intră pe cap, acum că omul mic nu mai este chiar atât de mic (5,5 kg :)). Dar în continuare orice are capse este în top.

În momentele de ”supărare” ale bebelușului, am încercat să îl liniștesc și punându-i muzică. Dacă dai o simplă căutare pe Youtube cu ”calming/relaxing music for babies”, o să găsești o mulțime de referințe. Nu pot să spun cât de mult a ajutat, dar am constatat că ușor, ușor a început să asculte. Și caruselul rotativ cu muzicuță e mai interesant acum decât în săptămânile trecute.

Despre somn și masă

În continuare am rămas la hrănit la cerere și nu i-am stricat somnul doar pentru că erau trei ore de la ultima masă. Pentru noi e foarte bine așa! Trecem noaptea cu o singură trezire.

Teste și analize

La șase săptămâni am făcut screening-ul de șold, recomandat pentru a vedea dacă poziția pe care bebelușul a avut-o în burtă îi va afecta dezvoltarea ulterioară. La noi totul este perfect, ceea ce vă dorim și vouă!

Alte investigații medicale nu am mai făcut. Ne pregătim în câteva zile de vaccinul de două luni.

Ce produse am folosit pentru mine:

  • Cremă anti cicatrice Stratamed;
  • Betadină – tot pentru cicatrice;
  • Cremă antivergeturi Cosmetic Plant – o folosesc încă dinainte de naștere;
  • Cremă nutritivă pentru mâini și unghii Cosmetic Plant cu 0% parabeni, parafine și coloranți;
  • Centură post-natală.

Disclaimer:

Dacă aveți observații, recomandări sau completări, vă rog să o faceți cu gentilețe în secțiunea de comentarii. Creșterea și sănătatea copilului reprezintă un subiect delicat, iar fiecare părinte are dreptul să decidă după cum crede că este mai bine. Articolul nu este scris cu scopul de a stârni polemici!


În cazul în care v-a plăcut articolul și îl considerați util, distribuiți-l și cu prietenii, în orice formă doriți.

#JurnalDeProaspataMama

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies