Jeansi sustenabili? Acum poti avea si tu o pereche!

by admin
0 comment

Dacă îți pasă de proveniența hainelor tale (Și ar trebui!), de sursele din care sunt produse și de modalitățile în care sunt manufacturate, acum ai posibilitatea de a opta pentru jeanși sustenabili. Pentru realizarea lor s-au folosesc doar materiale non-toxice și energie regenerabilă şi s-au aplicat standardele sociale ridicate pentru lucrătorii din industria textilă.

C&A este primul retailer din lume care comercializă jeanşi sustenabili certificaţi la nivel Gold de către Cradle to CradleTM . Realizaţi în parteneriat cu Fashion for Good – o platformă globală a cărui scop este să transforme industria modei într-o forţă a binelui – jeanşii C&A C2C Gold Level sunt 100% reciclabili şi biodegradabili.

Procesul de manufacturare este unul complex. Dat fiind faptul că sunt realizaţi din mai multe componente, printr-o înşiruire de procese şi procedee, furnizorii şi fabricile producătoare selecţionate au fost verificate şi testate de nenumărate ori înainte de a li se oferi certificarea Cradle to CradleTM nivel Gold. Unele părţi şi procese au trebuit dezvoltate de la 0 pentru a putea fi certificate.

Fashion For Good

Pentru a promova producția de îmbrăcăminte sustenabilă este publicat și ghidul Fashion For Good “Developing C2C Certified Jeans”, ce poate fi accesat gratuit de oricine. El oferă informații despre cum se produc blugii sustenabili, ajutând astfel şi alte organizații sau branduri să respecte cerințele programului Cradle to Cradle CertifiedTM.

“Suntem extrem de mulțumiţi de rezultat. Toate componentele au fost optimizate cu succes pentru a se asigura că numai materiale non-toxice sunt folosite în timpul procesului, numai energia regenerabilă şi standardele sociale ridicate au fost aplicate – rezultând astfel un produs care este conceput pentru viața sa viitoare. ” – a declarat Jeffrey Hogue, director general pentru sustenabilitate al C&A.

Tot mai multe produse sustenabile

C&A își propune ca produsele sustenabile să devină noua normalitate. Prin urmare, prețul de vânzare pentru blugii de damă (şi bărbați) este de numai 29€ (129 lei) în magazinul C&A online şi în magazine fizice selecţionate. Colecția C&A Cradle to Cradle CertifiedTM include tricouri și jeanşii certificaţi Gold, precum și articole certificate Bronze.


Certificaţi cu nivel GOLD de către Cradle to CradleTM* jeanșii sustenabili sunt disponibili online și în magazine selecţionate din Europa începând cu luna august.


Toate articolele sustenabile C&A vor fi comercializate sub eticheta/marca #WearTheChange lansată în primăvara lui 2018. Scopul acestei game este de a aduce în atenţia clienţilor produsele cu atribute diferite, realizate în mod sustenabil față de cele produse convențional, precum Bio-Cotton sau cele certificate Cradle to CradleTM.

#WearTheChange

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies