Informatii de baza despre deparazitarea cainilor si pisicilor

by admin
0 comment

Știați că la început de primăvară sistemul imunitar al animalelor de companie scade și ele sunt predispuse la boli și paraziți? Îmbolnăvirea este favorizată și de creșterea temperaturilor și a umidității, dar și de vegetația tot mai abundentă. Câinii și pisicile care trăiesc și în afara casei trebuie apărate suplimentar de viruși și bacterii. Deparazitarea nu îi protejează doar pe ei, ci și pe membrii familiei.

Deparazitarea se poate face intern sau extern. Cea externă sunt mai frecventă decât cele internă și poate fi făcută și acasă de către proprietari, urmând instrucțiunile de aplicare recomandate de către producător sau de către medicul veterinar. Deparazitarea internă a câinelui sau a pisicii este bine să o faceți la un cabinet sau clinică.

Deparazitarea externă

Procesul de deparazitare externă se face, în primul rând, în funcție de vârsta și greutatea animalului. În primele luni de viață, atât în cazul câinilor, cât și al pisicilor, se poate folosi spray-ul și/sau pudra antiparazitară. Pe măsură ce animalul crește, se trece la pipete, pastile ori zgărzi.

kika pet friendly

Deparazitarea internă

Este recomandat ca acest proces să fie făcut de către medicul veterinar, care știe exact dozele ce trebuie administrate animalului de companie în funcție de vârstă și greutate.


Important:

Fiecare deparazitare trebuie trecută în carnetul de sănătate, pentru a avea o evidență a tratamentelor administrate, a cantităților și a periodicității.


De reținut:

Produsele antiparazitare externe care se aplică la nivelul pielii au durată de acțiune o circa o lună de zile.


Când se face deparazitarea?

La căței, deparazitarea se poate face de două ori pe lună, începând cu vârsta de șase (6) săptămâni până când puiul ajunge la trei (3) luni. După această vârstă, la fel ca și la maturitate, deparazitarea se face de 2-4 ori pe an.

La pisici, deparazitarea se face în funcție de vârstă și de greutate. La peste 500 g și șase (6) săptămâni, puiul poate fi deparazitat atât intern, cât și extern. La maturitate, deparazitarea se face de 2-4 ori pe an.


Important:

Medicul care vă ține animalul de companie sub observație îi va face un calendar personalizat de deparazitare și tratament. Așa că vizitele periodice la veterinar sunt esențiale, mai ales în primele luni de viață ale puiului.


De reținut:

Câinii și pisicile pot lua purici sau căpușe mai tot timpul anului. Vara și toamna sunt însă perioadele de infestare maximă. Puricii pot duce la apariția a numeroase boli. La câini, cele mai comune sunt Bartonella, Rickettsia, Mycoplasma sau Dipylidium Caninum (viermii lați).

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies