Infografic: Cum alegi jocul educativ potrivit pentru copilul tău

by admin
0 comment

Dacă cel mic sau cea mică revine cu plăcere la unul dintre jocurile sale, acela este semn clar că ai ales bine. Îl va folosi de nenumărate ori și va dezvolta abilitățile pentru care jocul a fost proiectat.

Nenumărate studii au arătat că procesul de învățare este mai simplu, mai plăcut și mai de durată dacă intervine joaca. Aceasta este și filosofia Chalk and Chuckles, un brand disponibil la EduClass, ce propune jocuri potrivite de la 2 la 99 de ani. El a fost creat de o absolventă a Universității Harvard, specializată în Educație și Psihologie și îmbină subtil dezvoltarea abilităților – de motricitate, asociere, îmbinare, logică, dezvoltare a limbajului sau creativitate – cu o activitate cu adevărat distractivă.

Îți las mai jos un infografic care sper să te ajute să găsești mai ușor activitatea potrivită pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. El este util nu doar pentru părinți, ci și pentru cei care au de făcut un cadou, dar nu știu exact ce activități sunt de interes pentru un preșcolar ori pentru un școlar.

Iată câteva exemple de jocuri și activități.

Copiii învață să împartă, să coopereze, să înțeleagă conceptul de echipă, dar și de caritate, cu ajutorul unui scenariu ce are la bază o petrecere în pădure. Imaginația, vocabularul, abilitatea de a se exprima oral, dar și capacitatea de sinteză și vederea spațială sunt puse la încercare cu ajutorul unui joc care presupune scrierea unei povești plecând de la… forme geometrice.

Un șoricel cu o casă dezordonată contribuie la dezvoltarea acuității vizuale, la rezolvarea de probleme, în timp ce jucătorii mici învață să pună totul la loc și astfel să creeze categorii de obiecte.

Un joc care îi ajută pe copii să își exprime verbal și non-verbal emoțiile, să dezvolte memoria, creativitatea, abilitățile de ascultare, de comunicare, dar și încrederea în sine este Emoții, care pare la prima vedere un simplu joc de pantomimă.

Why Connect, unul dintre cele mai populare jocuri de la Chalk and Chuckles îi ajută pe cei mici să facă o mulțime de conexiuni logice, să argumenteze, le pune la încercare atenția, răbdarea, dar și cunoștințele deja acumulate. Fiecare nou joc este un prilej de a crea conexiuni noi, dezvoltând astfel și capacitatea de a elabora strategii. Tot spre strategie sunt orientate și jocuri precum Super Spy sau Long Legs, dedicate copiilor cu vârste peste 6 ani.

Ne dorim să oferim alternative reale la jocurile pe calculator sau tabletă, indiferent de vârstă. De aceea, am încercat să aducem la EduClass.ro jocuri care să fie interesante și pentru copii și pentru adulți, oferindu-le astfel prilejul de a petrece timp împreună. Un timp în care distracția să fie cuvântul de ordine, a explicat Anca Leibovici, director de vânzări EduClass.ro.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

Iar dacă vrei să vezi ce clipuri mai public, abonează-te la canalul meu de Youtube. De acum înainte, multe articole se vor transforma și în conținut video.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies