INELE PENTRU SERVETELE DE MASA

by admin
0 comment

O masă reușită nu depinde doar de bucatele din meniu, ci și de modul general de prezentare. Dacă de calitatea și savoarea hranei este responsabil bucătarul, de aranjarea mesei este responsabilă gazda. Iar pentru a fura privirile tuturor oaspeților este nevoie doar de câteva accente.

Iată mai jos o modalitate simplă, dar de efect, de ornare a mesei cu ajutorul unor inele  handmade pentru șervete.

diy inele pentru servetele de masa

Sursă foto: Google Images

Pentru a le realiza, aveți nevoie de:

  • material textil cu diferite imprimeuri sau cu diferite culori;
  • nasturi cu diametrul de 2-3 centimetri, normali sau tip capsă;
  • panglică lată de circa 3 centimetri;
  • ață cu ac;
  • foarfecă.

Cum procedăm:

Pasul 1: Se taie cercuri de circa 5-6 cm din materialele selectate, apoi în fiecare dintre ele se așează nasturii.

Pasul 2: Se cos toate marginile țesăturii astfel încât nasturele din interior să nu se mai vadă. Dacă aveți nasturi gen capsă (vezi foto 1 din colaj), atunci luați partea din spate a capsei și presați-o prinzând marginile în interior. Dacă aveți nasturi obișnuiți, de palton, aveți grijă să coaseți cât mai frumos marginile cercurilor între ele sau, după coasere, acoperiți spatele cu un alt materiale – tăiat tot sub formă de cerc, dar cu un diametru mai mic – pe care îl prindeți din loc în loc sau îl lipiți cu adeziv textil.

Pasul 3: Pe spate, în centrul nasturelui, faceți o gaică mică, fie tăind în două locuri materialul adăugat pe spate, fie prin coaserea unei panglici de circa 2 cm. În cazul în care dispuneți de nasturi-capsă, lucrurile sunt mult mai simple, ei fiind prevăzuți cu un orificiu special prin care să introduceți panglica. Aceasta trebuie să fie lată de circa 2-3 cm și să aibă o lungime de cca. 15 cm.

Pasul 4: Odată introdusă panglica aduceți cele două capete deasupra nasturelui și coaseți-le împreună (vezi imaginile 4&5 din colaj). În felul acesta tivul va rămâne în interior când inelul se va pune peste șervet.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies