In toamna lui 2016, Tamaris propune tocul bloc si bocancii urbani

by admin
0 comment

În această toamnă, principala temă a colecției Tamaris sunt „pantofii statement”. Care sunt aceștia? Ei bine, este vorba de bocancii cu tălpi mari de cauciuc, de cizmele cu tocuri bloc și până peste genunchi și pantofii sport minimaliști, cu modele futuriste. 

Tocul bloc

Pe scena modei, tocul bloc devine un actor principal ce le arată criticilor că acum este vorba doar despre a gândi măreț. Cizmelor lungi sunt extrem de versatile, ele potrivindu-se atât fustelor A-line, cât și rochiilor și pantalonilor de tip culottes sau celor evazați.

Cel mai important partener al tocului bloc este vârful pătrat. Acesta se potrivește foarte bine cu velur, oferind cizmelor un aer nostalgic. Partea de sus este foarte elastică schimbând direcția către un look relaxat, cu jumperi din cașmir, lână sau jerseu. Platformele contrabalansează acest look. Foarte versatile, cizmele peste genunchi fac ca moda să se joace cu anumite culori de la negru la cognac și cașmir.

În acest sezon, încălțămintea nu mai completează ținuta, ci o creează.

toamna-iarna 2016/2017

Sursă foto: Tamaris

Bocanci urbani

În combinație cu o pereche de blugi skinny, boyfriend sau salopete, bocancii urbani ajută la crearea unui look casual și stylish, fără efort. Noile combinații de culori și materiale aduc bocancii clasici pentru exterior, cu șireturile pronunțate, pe culmi înalte: piele sport granulată în culori naturale precum bej, cognac și maron, completate de nuanțe de burgundia cu profil negru. Bocancii cu șireturi sunt înlocuiți de cei negri cu ținte și fermoar.

Culorile sezonului toamnă/iarnă 2016/2017

Culoare a anilor ‘70, coniacului îşi face apariţia din nou în Colecţia Toamnă/Iarnă 2016/17, fiind reinterpretată pe ghetele până la gleznă sau pe cele lungi, din velur sau năbuc. Culorile pământii și tonurile naturale de maro se armonizează foarte bine cu hainele în bleumarin sau vişiniu. Elegantul roșu-închis este o alternativă binevenită pentru negrul de pe haine şi pantofi.  În această colecţie, culoarea este utilizată în mod predominant pentru pantofi masculini, cizme lungi și bocanci.

Materiale

Velurul continuă să dea tonul, fiind cel mai important material şi ocupând întregul spectru, de la cizmele până la gleznă la cele lungi peste genunchi. Modelele extra-lungi sunt confecţionate din lycra și se întind precum colanţii, fiind foarte comode. Tălpile din cauciuc natural oferă accente de luminozitate și sunt combinate cu alte materiale sau culori în versiuni de tip sandwich, pentru ca profilul robust să pară mai puțin solid. Ţintele sunt utilizate cu moderație pe vârful pantofului și pe limbă, în timp ce materialele cu sclipici sunt înlocuite de cele metalice cu aspect antic.

Elemente cheie ale sezonului

Amintirile anilor ‘70 revin în acest sezon, exprimate în calapoade și tocuri. Talpa a atras atenția proiectanților ca o caracteristică de design și devine din ce în ce mai mare, mai robustă și mai proeminentă – mai ales ca o contrapondere la volumul hainelor. Precum încălţămintea sport, flatforms și mocasini au fost cele mai importante și elegante opţiuni pentru noua formă a pantalonilor de vară, iar ghetele până la gleznă și cizmele lungi îşi joacă acum rolul. Combinat cu botine și cizme lungi, forma pătrată se potriveşte sub culottes, pantaloni evazaţi și fuste, co-existând pașnic cu vârful ascuțit. Tocul bloc va avea un sezon de succes, devenind un însoțitor constant pentru botine. Pantalonii și fustele fac echipă cu cizmele cu toc bloc! Tocul de multe ori reprezintă o muncă de creație de artă de sine stătătoare, fie că este vorba de o versiune surprinzătoare acoperită cu material textil sau cu modele acrilice de animal print.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies