In functie de ce alegi un apartament nou

by admin
0 comment

M-am gândit la motivele care stau în spatele deciziei de achiziționare a unei locuințe. În urmă cu trei ani am fost în poziția de cumpărători și știu că ne-a luat cam un an și jumătate să ne hotărâm asupra detaliilor.

vecini buni

Sursă foto: davidcronnin.com

Din experiența aceea a rezultat o listă cu lucruri de avut în vedere când cauți o casă nouă (nouă pentru tine, nu neapărat ca și an de construire):

#1 Locația

Înainte de orice altă decizie trebuie aleasă locația, zona în care v-ar plăcea să trăiți. Dacă aveți copii, sigur vă interesează să aveți în apropiere grădinițe, școli sau parcuri. Dacă nu aveți permis de conducere, vă uitați după cele mai apropiate mijloace de transport în comun. E bine să fie și câteva magazine și hypermarket-uri în zonă, să nu fie obligatorie deplasarea cu mașina chiar și pentru o sticlă cu apă.

#2 Construcție nouă sau veche

Probabil că mulți dintre noi am spune construcție nouă, mai ales dacă avem în plan să facem un credit ipotecar pe vreo 20-30 de ani. Nu am vrea ca blocul să aibă la finalul ratelor 70-80 de ani. Sunt însă și blocuri mai vechi, consolidate și reabilitate termic, care atrag prin locație și arhitectură. Și ele pot fi o variantă interesantă! La fel și blocurile din anii `80-`90.

#3 Costurile de întreținere

Înainte de a semna contractul de cumpărare, aruncați o privire pe lista de întreținere să vedeți care sunt costurile lunare și câți datornici sunt în bloc. Evitați astfel să ajungeți să suferiți din pricina restanțierilor, care, prin neplata succesivă a obligațiilor, pot crește contribuția la fondul de rulment sau pot determina întreruperea utilităților.

#4 Vecinii

Încercați să vă faceți o impresie despre oamenii care trăiesc în acel bloc. Vă dați seama după cât de îngrijită este scara, după miros, după preșurile de la intrare, după ușa fiecăruia. Dacă aveți o cunoștință care locuiește acolo, cu atât mai bine. E important să știi pe cineva în bloc!

Un text despre importanța vecinilor am găsit și pe blogul ansamblului rezidențial Doamna Ghica Plaza, care spune așa: ”În opinia generală, un bun vecin este acela care este respectuos, prietenos și, cel mai important, (…) îți sare în ajutor. (…) Vecinul ideal este acela care nu îți invadează spațiul personal sau proprietatea. De asemenea, este acela care păstrează o atmosferă liniștită, fără să dea muzica tare sau să facă tot felul de zgomote care i-ar deranja pe ceilalți”.

Și dacă tot am ajuns pe site-ul lor, am aruncat și un ochi peste prețurile apartamentelor de 3 camere. Mi se par varianta ideală pentru o familie cu unul-doi copii. În cazul în care vă interesează subiectul, găsiți detalii AICI.

Dacă v-a plăcut articolul despre criteriile în funcție de care alegi un apartement, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies