Importanta corpurilor de iluminat in designul interior si exterior

by admin
0 comment

Corpurile de iluminat constituie o cale rapidă de schimbare a decorului casei și de creare a ambianței potrivite pentru relaxare, pentru citit sau pentru petrecut timp cu cei dragi. Nici bugetul alocat nu este neapărat mare prin comparație cu rezultatul, deși dacă ne dorim un efect dramatic, merită să investim într-un candelabru, spre exemplu, pentru că el poate deveni unul din punctele focale ale schemei noastre de amenajare.

Uite câteva modele de corpuri de iluminat ce nu pot trece neobservate:

(WONDER – pag 4; ODYSSEY – pag 6; AVENA – pag 226; PHEONIX – pag 259)

Le-am găsit în catalogul de corpuri decorative ERSTE Lighting 2018, acolo unde sunt prezentate o multitudine de lustre, pendule, corpuri de iluminat pentru camera copilului, aplice și plafoniere, veioze și lămpi de birou, spoturi, benzi LED și corpuri de iluminat pentru exterior. De altfel, ELBI Electric & Lighting oferă o gamă completă de materiale electrice și corpuri de iluminat industriale și decorative, de la economic la premium. Deci ceva pentru toate buzunarele, nu doar pentru toate gusturile!

Dar să revenim la importanța surselor de lumină în schema de amenajare. În designul scandinav, lămpile joacă un rol extrem important, ele compensând masiv lipsa luminii naturale. În țările nordice veiozele din fereastră nu doar ajută la crearea unei ambianțe relaxante la interior, ci sunt și călăuze pentru trecătorii de pe stradă atunci când noaptea devine mai lungă ca ziua.

Pe lângă rolul de orientare în spațiu, corpurile de iluminat pentru exterior vin în completarea designului de la interior, întregindu-l. Este indicat ca între ce avem în casă și ce avem în afara ei să exite o notă unitară, așa că alegerea lămpilor dintr-un singur loc se dovedește varianta cea mai facilă, așa că vă recomand catalogul de corpuri decorative ERSTE Lighting 2018  unde găsiți tot ce aveți nevoie.

(CORONA – pag 404)

Tipuri de iluminare

În linii mari putem vorbi despre trei tipuri de iluminare: generală, ambientală și funcțională.

  1. Iluminarea generală se referă la lustrele și plafonierele din mijlocul tavanului, ce luminează relativ uniform întreaga încăpere, fără a evidenția o zonă sau un corp de mobilier anume.

(MINIMALIST – PAG 258; GRAPHITE – pag 266)

  1. Iluminarea ambientală este realizată prin lămpi și lampadare așezate pe noptiere, mese auxiliare sau servante, ce contribuie la crearea unei stări de relaxare. Lumina lor nu este nici prea puternică, nici prea slabă, pentru a nu strica starea de echilibru creată la nivelul camerei. Deci este perfectă pentru socializare.

(LIRA – pag 235)

  1. Iluminarea funcțională se obține cu ajutorul lămpilor de birou, a spoturilor, aplicelor și pendulelor montate în așa fel încât să lumineze o zonă anume, fie pentru că acolo desfășurăm o activitate punctuală (scris, citit, gătit etc.), fie pentru a crea un aer dramatic (exemplu: atunci când corpul de iluminat este orientat către un tablou).

(VOGUE – pag 275; ZIRKO – pag 241)

Interesant:

Specialiștii în soluții de iluminat recomandă ca lumina funcțională să fie însoțită de cel puțin o lumină ambientală, pentru a nu ne obosi ochii.

Câteva locuri în care nu prea ne gândim să punem lumină sunt corpurile cu uși de sticlă și sertare, după televizor, sub mobilierul suspendat ori deasupra dulapurilor. Benzile LED, iluminatul cu baterii și senzorii sunt ușor de montat și de integrat în amenajările interioare moderne. În noul catalog ERSTE Lighting găsiți diferite modele de corpuri de iluminat pentru aceste spații.

Corpurile de iluminat în spații publice & hoteluri

În astfel de spații, colaborarea cu un designer este esențială. Viziunea sa poate integra materiale diverse ce pot fi accentuate prin folosirea abilă a corpurilor de iluminat. Imaginează-ți o galerie de artă sau doar un foaier cu tablouri evidențiate prin lumini calde. Sau recepția unei clinici ultra moderne în care atmosfera este desăvârșită de corpuri de iluminat cu design futurist ori minimalist.

Produsele ELBI Electric & Lighting sunt prezente la nivel național, atât în retail-ul tradițional dar și în marile lanțuri IKA și DIY, Hornbach, Rewe, Leroy Merlin, Dedeman, METRO, Auchan, Kaufland, Carrefour.

Concurs

Spune ce încăpere a casei îți dorești să redecorezi cu ajutorul luminii și ELBI îți face cadou corpurile de iluminat necesare. Urmărește pagina de Facebook a companiei ELBI Electric & Lighting și poți câștiga corpurile de iluminat mult dorite pentru una dintre camerele casei tale. Concursul se va desfășura între 04 și 08 decembrie 2017, așa că dacă citești articol înainte de acestă dată, pune-ți un reminder.

Dacă ți-a plăcut articolul și ți-a fost util, distribuie-l cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies