Imagini cu Vila Edgar Mavrocordat, fosta Ambasada SUA

by admin
0 comment

Vila Edgar Mavrocordat, din zona Intercontinental, este un uriaș cu 49 de camere, dispuse pe o suprafață de 2.500 mp. În zilele noastre, proprietatea este cunoscută pentru faptul că aici a fost ani de-a rândul sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Construită în anul 1936, Vila Edgar Mavrocordat poartă numele primului său proprietar, descendent direct al domnitorului Constantin Mavrocordat.

Vila Edgar Mavrocordat

Sursă foto: Regatta

Vila este o bijuterie arhitecturală atât la exterior, cât și la interior, cu tavane și grinzi frumos ornamentate și cu șemineuri și coloane din marmură.

Vila Edgar Mavrocordat

Sursă foto: Regatta

Ușile sunt fie sculptate în lemn masiv, fie sunt vitrate, permițând luminii să inunde încăperile.

La o asemenea dimensiune, din Vila Edgar Mavrocordat nu putea lipsi o scară impunătoare din lemn, acompaniată de ornamente murale, vitralii, candelabre și tavane demne de un palat.

Vila Edgar Mavrocordat

Sursă foto: Regatta

Cine a fost Edgar Mavrocordat?

Edgar Mavrocordat a fost un diplomat român, reprezentant al României la Viena în perioada 1911-1916. El descindea din ramura moldoveană nobilă a familiei Mavrocordaților, fiind strănepotul lui Constantin Mavrocordat (1711-1769), domnitor regent în mai multe rânduri în Țările Române.

Totodată, el a fost cel care, în cadrul unei audiențe speciale solicitate Ministerului de Externe Austro-Ungar, a  înmânat în seara zilei de 27 august 1916, nota prin care România declara formal război  Imperiului Austro-Ungar pentru „înfăptuirea unității sale naționale”.

Dacă v-a plăcut articolul despre Vila Edgar Mavrocordat, fosta ambasadă SUA, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies