IKEA LANSEAZA O SOLUTIE DE SHOPPING IN REALITATE VIRTUALA!

by admin
0 comment

Ikea împreună cu HTC și Valve anunță lansarea unei soluții de shopping în realitate virtuală (n.r. VR = virtual reality), ce va permite clienților să testeze diferite scheme de amenajare interioară, să studieze piesele de mobilier și chiar să le schimbe culoarea înainte de a lua decizia de cumpărare. VR Experience, căci așa se va numi, va fi lansată pe modelul HTC Vive.

realitate virtuala

Sursă foto: Ikea

Potrivit computerblog.ro, soluția VR Experience este disponibilă deocamdată doar în Australia. Aplicația Ikea se descarcă de pe Steam, la fel ca jocurile video și este un proiect-pilot pentru gigantul mobilei. În funcție de rezultatele de acolo, el va fi extins și în alte țări.

Cei de la Ikea spun că au testat mai multe tehnologii de ultimă generație pentru a ajunge mai aproape de consumatori, iar zona de VR a fost selectată ca una de importanță strategică.

Conform aceleiași surse, în continuare cel mai simplu de accesat și ieftin tip de VR rămâne cel cu telefonul mobil introdus în ochelarii de tipul Google Cardboard. Samsung a reușit să facă valuri cu Gear VR după lansarea Galaxy S7, iar Oculus Rift este foarte popular. Dar cel mai interactiv tip de VR deocamdată rămâne HTC Vive, cu singura problemă legată de spațiul mare necesar și de multitudinea de cabluri.

Vezi articolul original pe computerblog.ro.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies