Idei pentru organizarea dulapului cu haine

by admin
0 comment

Fie că ai un dulap cu rafturi, cu sertare sau cu bară de depozitare ori poate cu toate trei la un loc, important este să alegi varianta de stocare optimă pentru modul în care este compartimentat și să folosești treaba asta în avantajul tău. Nu te gândi că trebuie să cumperi mobilier nou ori să implementezi tot felul de sisteme sofisticate. Nu spun că nu poți face asta, dar nu condiționa organizarea de lipsa ori de existența unor compartimentări.

Odată golit dulapul, triază hainele pe categorii. Apoi decide ce este de pus pe umeraș și ce este de împăturit. Gândește-te dacă sortezi cromatic, alcătuiești ținute sau îți păstrezi hainele în seturi.

raftul dezordinii

Dulapul organizat cromatic

Depozitează-le având o logică, creând o rutină eficientă pentru tine. Dacă elemente ale aceluiași outfit sunt împărțite în trei dulapuri din casă, din încăperi diferite, imaginează-ți cât de mult timp pierzi încercând să le identifici pentru a le putea purta în combinația dorită.

Organizează-ți dressing-ul gândindu-te la programul tău, la activitățile pe care le ai. De pildă, dacă ești prima/primul care pleacă la birou și nu vrei să deranjezi partenera/partenerul, păstrează hainele office într-o altă încăpere sau, dacă nu ai un alt dulap decât cel din dormitor, scoate de cu seară umerașul și accesoriile necesare și pune-le în baie după ce toată lumea a făcut duș și aburul s-a risipit. Iar în cazul în care faci sport constant, nu ține tricourile într-o comodă și treningurile în alta. Pune-le în același loc, dar sortate corespunzător.

Pantalonii pe care îi păstrezi pe rafturi, îi poți depozita în zigzag și scapi de stivele ce se răstoarnă din lipsă echilibrului.

Depozitare in zigzag

Iar dacă pe rafturi pui diferite teancuri cu haine, vezi dacă Regula lui U și Regula lui L îți sunt de folos. Eu de când le utilizez am constatat că ordinea se menține mult, mult mai mult. Dar poate sunt subiectivă, căci regulile îmi aparțin. 🙂

Regula lui U îmbunătățită

Regula lui L

Metoda KonMari mi se pare ideală pentru sertare. Depozitarea pe verticală te ajută să vezi în orice moment conținutul din respectivul corp de mobilier. Dacă îți place tare să împăturești în stil japonez, dar ai rafturi, folosește-te de cutii și de coșuri.

Sursă foto: Lilebuba Photography

Însă pentru a-ți păstra dressingul în ordine este fundamental să nu pierzi din mână controlul cantităților. Pentru că atunci situația chiar devine dificilă și te vei simți copleșit(ă). Raftul dezordinii mi se pare trucul perfect pentru a reuși să menții pe termen lung ordinea la îmbrăcăminte.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și pe grupul cu idei de organizare. 🙂

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies