IDEI ORIGINALE DE CADOURI DE CRACIUN

by admin
0 comment

Sunt oameni cărora chiar nu mai știm ce cadouri să le luăm. Nu neapărat pentru că le au pe toate sau că nu își doresc ceva în mod particular, ci pentru că au ajuns la un grad de mulțumire cu ceea ce dețin și asta e bine și sănătos, dar ușor incomod atunci când vrem să îi surprindem.

Partea bună e că de când am descoperit tot felul de târguri, galerii ori meșteșugari, cu produse originale și ingenioase, parcă mi s-a deschis o nouă lume a cadourilor. Acelea pe care sigur nu sunt pe toate drumurile și mai mult ca sigur spun o poveste frumoasă. Așa am ajuns la Galateca, la AraArt și la Mesteshukar, așa am descoperit colecția de iarnă a Dollflowers și tot așa, am cumpărat noi coliere de la Le Bebe, pentru proaspetele mămici pe care le cunosc.

Galateca

La Galateca mai mult ca sigur găsești cadoul potrivit, pentru că ai o vastă selecție de tablouri, ceramică, bijuterii, haine și câte și mai câte ornamente și decorațiuni.

idei de cadouri de craciun

Sursă foto: Galateca

În cei trei ani care au trecut de la deschiderea galeriei, aici au avut loc peste 50 de expoziții. Mai mult, Galateca a fost prima galerie care a câștigat la London Fashion Week premiul pentru cel mai bun produs, cu un set de șase inimi inspirate de povestea Reginei Maria.


În vizita mea la Galateca am aflat și care este rolul unui curator, că tot aveam această curiozitate. Prin urmare, rolul unui curator este acela de a organiza expoziții de artă care sa fie rezultatul unor cercetări atente a diferitor tematici și practici artistice din diverse culturi ale lumii, care aduse laolaltă ar putea avea forța să ofere noi perspective de a înțelege arta, ar putea înlesni un dialog inter-cultural și nu în ultimul rând, ar putea deschide noi căi de a percepe lumea înconjurătoare.

Un curator de muzeu sau galerie trebuie să îndeplinească următoarele funcții:

  • conservarea unor opere de artă ce construiesc patrimoniul cultural al unei țări;
  • selecția unor obiecte sau opere de artă noi ce au potențial să facă parte din patrimoniul cultural al unei tări;
  • cercetarea și scrierea unor studii teoretice în domeniul arheologic sau al istoriei arte și rolul de a concepe și organiza expoziții de artă.
  • un curator se poziționează la intersecția dintre un artist/ o galerie/ un muzeu și tipurile de public aferente sau ca intermediator între opere de artă clasice cu cele contemporane, dar și ca un catalizator între sociologi, filozofi, oameni de știință, romancieri și practicile artiștilor ce oferă curatorului responsabilitatea de a crea conținut nou și experimental.

AraArt

Și la o casă de licitații putem găsi cadouri unice, rare, ieșite din comun, dar mai ales valoroase. Picturi celebre, piese de mobilier de mai bine de un secol, argintărie sau decorațiuni suflate în aur, toate sunt cel mai probabil de găsit într-un astfel de loc. Iată o selecție cu obiecte descoperite la AraArt.

idei de cadouri de craciun

Sursă foto: AraArt

În general prețurile pentru astfel de piese sunt de câteva sute sau mii de euro. Unele însă ajung și la milioane. Cu atenție descoperim și mici comori, la mai puțin de 100 de euro bucata. Asta dacă nu sunt parte dintr-o licitație deschisă și prețul le poate urca în funcție de cât de dorit este obiectul de potențialii cumpărători.


Dacă sunteți curioși să aflați cum se desfășoară o licitație, în mare, pașii sunt următorii:

  • obiectele de artă se anunță pe rând, în ordinea în care ele sunt prezentate în catalog;
  • dacă un participant dorește să achiziționeze produsul anunțat, ridică un cartonaș cu număr, ce i-a fost înmânat la începutul licitației;
  • prețul de plecare este cel din catalog și de pe site;
  • dacă există mai mulți doritori pentru același obiect, se supralicitează;
  • obiectul de artă este adjudecat în momentul în care participanții nu mai sunt dispuși să supraliciteze.

Regulamentul complet de desfășurare al licitațiilor de la AraArt este disponibil AICI.

Mesteshukar

La Mesteshukar ButiQ, iubitorii de frumos, de produse lucrate manual, pot găsi obiecte realizate manual de meșteșugari romi, plus doi brazi creați de Sânziana Pop, designer de vitrine și posesoarea blogului de design visuell.ro, realizați de mână din lână croșetată.

idei de cadouri de craciun

Sursă foto: Mesteshukar

Sezonul de iarnă vine și cu reduceri de 50% la hainele din magazin și de 10% la bijuterii și la obiecte de lemn și de răchită.

Dollflowers

Fetele de la Dollflowers, Andreea și Eli, își folosesc talentul și imaginația pentru a crea cadouri personalizate sub formă de zâne, de cele mai multe ori. O parte dintre ele locuiesc în niște borcane magice, în lumi fantastice construite la scară mică, mică de tot.

idei de cadouri de craciun

Sursă foto: Dollflowers

Dacă vreți să faceți un dar cu personalitate unei persoane dragi, comandați din timp. Produsele handmade au nevoie de câteva zile bune pentru a fi realizate. Vă spun fetele mai multe despre zânele lor.

Le-Bebe

Le Bebe are un concept simplu și extrem de eficient: face colieri, brățări și alte accesorii din mărgele din silicon fără BPA. Ce înseamnă asta? Că ele sunt realizate dintr-un produs non-toxic, 100% sigur pentru copii și extrem de utile atunci când apar primii dinți, pentru că bebelușul poate ronțăi mult și bine la bijuteriile colorate ale mamei. Nu mai e nevoie să spun că ronțăiala îl ține ocupat când părinții merg în vizită.

idei de cadouri de craciun

Sursă foto: Le bebe

Dar și bebelușul poate avea propriile accesorii. Iată ce cadouri frumoase sunt în magazinul online Le Bebe.

Dacă v-a plăcut articolul despre idei de cadouri de Crăciun, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies