Idei DIY de organizare a ornamentelor de Craciun

by admin
0 comment

A venit vremea să ne luăm ”La revedere” de la sărbătorile de iarnă și să punem la loc în cutii toate ornamentele ce ne-au făcut și acest Crăciun magic. Ne vine greu, pentru că odată cu despodobirea bradului și a casei devenim tot mai conștienți că vacanța s-a încheiat, că s-a zis cu răsfățul alimentar și că orele lungi de odihnă rămân doar o amintire.

E vremea să ne reapucăm de treabă și să ne pregătim pentru surprizele și provocările noului an! Iar un prim proiecte în ianuarie poate fi unul ce implică organizarea decorațiunilor de iarnă. Câteva sfaturi care să ne ajute să depozităm mai eficient globurile și beteala ne pot fi de folos în acest moment din an.

#1 Primul sfat practic se referă la modul în care strângem instalația de brad

O muncă nu tocmai ușoară din cauza zecilor și sutelor de beculețe ce se încurcă între ele. O variantă ar fi să înfășurăm instalația pe un umeraș de haine.

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Pinterest

Sau pe o bucată de carton.

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Martha Steward

#2 Globurile pot fi păstrate în cofraje de ouă sau în pahare de plastic

Pentru stocarea globurilor pentru care nu mai avem cutiile originale putem folosi cofraje de ouă. O idee DIY (DIY = Do-It-Yourself) de organizare foarte utilă!

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Apartment Therapy

O altă variantă ar fi să le punem în pahare de plastic, apoi să le depozităm în straturi, folosind bucăți de carton, într-o cutie de mari dimensiuni.

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Pinterest

#3 Șiragurile de mărgele vor sta mai bine peste an dacă le punem în sticle de plastic.

În felul acesta ne asigurăm că nu se vor înnoda ori deteriora până la Crăciunul viitor.

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Google Images

#4 Dacă avem un brad artificial și nu știm cum să îl strângem mai ușor, putem încerca să îl legăm cu câteva curele.

organizarea ornamentelor

Sursă foto: Pinterest

Un alt sfat practic pentru strângerea rapidă a brazilor artificiali este să încercăm înfolierea acestora. Luăm o rolă mare de folie alimentară și răsucim în mai multe straturi de jur împrejurul pomului, de la bază către vârf. Este important să pornim de jos în sus pentru ca ramurile să își păstreze forma ascendentă.

Pare prea greu cu folie? Atunci putem băga bradul într-un sac mare de plastic sau de iută și să îl punem liniștit la păstrare.


Articole care te-ar mai putea interesa:

7 soluții de organizare a machiajelor

5 idei DIY de maximizare a spațiului din bucătărie. Galerie foto

Sfat practic: Cum se pun ramele pe perete


Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și cu prietenii în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies