Întotdeauna mi-au plăcut decorurile luminoase. În cele două apartamente pe care le-am amenajat până acum împreună cu soțul meu am optat pentru mobilier alb și pereți imaculați. A fost varianta de mijloc care ne-a mulțumit pe amândoi. În etapa în care ne găsim acum – patru ani mai târziu de la achiziție, un copil și două pisici 🙂 – îmi doresc o împrospătare a ambientului.
Uneori îmi este teamă să îmi asum riscuri de design dacă nu vizualizez prea bine rezultatul final. Nu vreau să transform casa într-un șantier fără sfârșit. Am găsit însă o soluție ce poate constitui un bun punct de plecare în noua schemă de amenajare: tapetul decorativ.
Tapetul este o variantă extrem de rapidă și de eficientă atunci când vrei să finisezi pereții într-o notă foarte personală. Este suficient să consulți catalogul cu modele și să alegi ce ți se potrivește mai bine felului de a fi și spațiului de care dispui. Un designer poate veni cu sugestii foarte bune de mixare a diferitelor imprimeuri. Dacă amenajezi casa fără ajutor de specialitate, măcar optează pentru achiziția dintr-un magazin în care beneficiezi de recomandările unui consultant autorizat.
Un showroom cu o paletă foarte variantă de modele de tapet pe care l-am vizitat deja în mai multe rânduri este cel al Axelen, din Bd. Unirii, nr. 73. Pentru cei din Cluj, brandul este de găsit pe Str. Horea, nr. 9. Dacă nu ajungi în niciuna din cele două locații și alegi să cumperi online, reprezentanții de vânzări te ajută cu sfaturi prin telefon sau email despre tapetul decorativ, tapetul din fibră de sticlă, folii, antiderapante și elemente decorative.
Tapetul decorativ, o soluție rapidă de schimbare a ambientului
Colecția Grenada este foarte vibrantă, integrând numeroase elemente naturale, dar și forme geometrice. Modele precum sunt cele de mai jos se potrivesc pentru crearea unui perete de contrast acolo unde vrem să amenajăm o zonă cu o funcționalitate anume. Un bun exemplu este colțul de lectură. Tapetul cu imprimeu viu colorat poate fi folosit și în spațiile de trecere – holuri sau foaiere – în livinguri vibrante sau în dining-uri, în nuanțe ce stimulează apetitul, gen roșu sau oranj.
Tapetul decorativ poate fi integrat la fel de bine și în zonele de home office ori în cele cu scop pur ornamental cum este exemplul de mai jos al comodei folosită ca spațiu de expunere.
Într-un decor eclectic, în care sunt combinate forme, imprimeuri și stiluri diferite, poate fi asortat un tapet geometric ca cel de aici.
Sfat practic:
Dacă nu ai experiență în a combina modele, culori și volume, apelează la sfatul unui specialist. Astfel de imprimeuri nu pot fi folosite pentru a decora în totalitate pereții unei încăperi decât de cei care au o vastă experiență în design interior.
Mi se par extrem de interesante și tapetele cu modele mari, evidente, colorate. Dau viață decorului și devin puncte de interes ale amenajării. Spun o poveste de la prima vedere. Genul acesta merge în spații vaste sau în cele care vrem să creăm un statement decorativ.
Spuneam că am vizitat în mai multe rânduri showroom-ul Axelen din București și de și mai multe ori site-ul. Așa am descoperit și modelele despre care am scris articolele următoare:
- Idei de amenajare a camerelor de copii și adolescenți
- Trussardi, tapet de lux pentru decoruri rafinate
- Video: Iată cât de ușor se montează și se repară tapetul cu țesătură din fibră de sticlă
Dacă încă nu te-ai decis cu privire la integrarea tapetului în decorul casei tale, îți las mai jos un video care să te ajute să iei decizia finală cu privire la modelul de care ai nevoie. 🙂
Dacă ți-a plăcut articolul cu idei de amenajări cu tapet decorativ, distribuie-l te rog și cu prietenii în orice formă dorești.