Nu are sens să vorbim despre insuficiența spațiului într-o garsonieră. Este de natura evidenței aspectul! Putem însă să punem în discuție 5 idei de amenajare ce au urmărit eficientizarea suprafeței existente în acord cu stilul de viața al locatarilor.
Nr. 1


Sursă foto: www.dezeen.com
Mereu m-au atras compartimantările stil hotel. Când mi-am luat prima casă, o garsonieră, desigur, visam să o amenajez precum un apartament de hotel, cu spații bine puctate pentru activități distincte. Iar în spații mici aceasta poate fi o abordare câștigătoare.
Nr. 2


Sursă foto: www.dezeen.com
În București sunt multe vile interbelice cu pereți înalți în care o soluție de compartimentare precum cea de mai sus poate fi implementată cu succes. Plus că se crează și spații de depozitare ascunse, ceea ce vizual e numai bine. În blocurile comuniste nu am văzut nicio locuință cu tavane la 3+ m, dar asta nu înseamnă că nu există, ci poate doar că sunt rarisime. Sigur, este o afirmație subiectivă bazetă pe tipologiile caselor prietenilor și cunoscuților.
Nr. 3


Sursă foto: www.dezeen.com
Pereții înalți sunt numai buni și pentru susținerea hobby-urilor noastre. La propriu. Pentru că ne putem agăța și, deci, depozita bicicletele, trotinetele sau echipamentele sportive pe care le deținem. Sigur, că pe un perete înalt poți face multe lucruri: rafturi, galerii foto, spații de depozitare suspendate…
Nr. 4


Sursa foto: www.dezeen.com
Dacă poți masca zona patului, ți-aș spune să o faci. Mai ales dacă nu obișnuiești să îl strângi de fiecare dată când pleci de acasă. Un musafir surpriză nu va ști niciodată ce este dincolo de separator. 😉
Nr. 5


Sursă foto: www.dezeen.com
Varianta aceasta îmi place cel mai mult, pentru că este cea mai versatilă. Nu trebuie să ai pereți peste medie de înalți. Trebuie doar să construiești o platformă pe care să așezi patul și să obții astfel spații de depozitare suplimentare și să pui pe post de paravan un dulap și un birou. Nu știu dacă ai observat, dar treptele sunt sertare în care pot fi stocate o sumedenie de lucruri.
Dar ce zici și de acest apartament de 50 mp amenajat într-o manieră eclectică, în care au fost ”ascunse” tot felul de spații de depozitare?
Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activ(ă) pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook a blogului și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol.