IDEE DE RESTILIZARE A SCARII

by admin
0 comment

Vi se pare că ați decorat fiecare colț din casă care putea fi decorat? Mai uitați-vă o dată! Scara ce duce la etaj nu este acolo doar pentru a vă duce la etaj! 🙂 Avem o logică de fier astăzi, nu-i așa? Glumind însă am putea ajunge undeva interesant.

Plinta scării reprezintă un spațiu creativ extrem de ofertant. Gândiți-vă că până la etaj sunt în medie 20 de trepte. Câte lucruri puteți picta acolo…

De ce aveți nevoie:

  • cuter;
  • vopsea pentru podele;
  • bandă de mascare;
  • pensule;
  • linie/ruletă;
  • carton;
  • creion.

Cum procedați:

Pasul 1: Pe o bucată de carton dreptunghiulară trasați o linie verticală chiar pe mijloc. Apoi desenați un triunghi a cărui înălțime să fie egală cu plinta scării. În interiorul primului triunghi realizați un al doilea, cu circa 3-5 cm mai mic, în funcție de cât de groase doriți să fie liniile pictate mai apoi pe scară. Folosiți-vă de linie și de creion pentru a le trasa.

scari DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Pasul 2: Tot de linie vă folosiți și în continuare, dar de data aceasta el face echipă cu cuterul. Tăiați în carton laturile celor două triunghiuri și veți obține o formă precum un vârf de săgeată.

scari DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Pasul 3: Luați șablonul realizat la pasul anterior și cu ajutorul creionului desenați-l pe plinta scării, atât cu vârful în sus, cât și cu el în jos.

scari DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Pasul 4: Înainte de a vă apuca de vopsit, lipiți bandă de mascare peste formele desenate, astfel încât atunci când le veți elimina să rămână modelul dorit. Priviți cu atenție poza de mai jos pentru a înțelege mai bine.

scari DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Pasul 5: Cu ajutorul trafaletului aplicați vopseaua. Lăsați să se usuce 2-3 ore, iar mai apoi îndepărtați banda de mascare special realizată pentru vopsit (o găsiți în orice magazin de Do-It-Yourself).

scări DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Dacă doriți să realizați un model în două culori – și cel mai bine este ca ele să fie contrastante – atunci vopsiți întâi plinta scării, lăsați-o să se usuce circa o zi și apoi aplicați toți pașii de mai sus. Iată ce puteți obține dacă optați pentru o combinație de bleumarin și auriu.

scări DIY

Sursa: http://community.homedepot.com/

Dacă nu știți de unde să vă cumpărați proviziile necesare acestui proiect, vizitați secțiunea Oferte DIY. Tot acolo găsiți informații și despre cei mai mari retaileri din sectorul de do it yourself din România. Spor la bricolat!

Distribuiți dacă v-a plăcut!

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies