Halloween: Aranjament floral in dovleac, cu plante de toamna

by admin
0 comment

Designerii Floria.ro și Floria în Stradă au organizat un atelier cu tematică de Halloween. Când mai bine, dacă nu la final de octombrie? Pornind de la un dovleac, au făcut un aranjament tocmai bun de pus pe masă. El merge la fel de bine și într-un setting de toamnă, dacă nu sunteți fanii acestei sărbători americane.

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Cum au procedat:

Primul pas a fost golirea dovleacului, în care s-a pus mai apoi burete special în care se fixează florile și care menține apa la rădăcină pentru hidratarea plantelor. Au mai adăugat un strat de frunze, pe rotund, ca să creeze baza. Au trecut apoi la montarea florilor, daliile mari și trandafirii albi, simetric în trei părți, iar printre ele au strecurat crizanteme și dalii grena și diverse decorațiuni.

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

La final capacul a fost decorat cu spice de grâu și frunze și atașat de dovleac. Iată rezultatul:

Sursă foto: Floria.ro

Sursă foto: Floria.ro

Simbolul Halloween-ului: dovleacul sculptat

Buchetele și aranjamentele florale dedicate Halloween-ului abundă de flori delicate precum: cale, hypericum, cybidium, lisianthus, trandafiri și frezii. Propunerile păstrează nuanţele tomnatice de arămiu, oranj, cărămiziu, violet purpuriu, galben arzător, roşu bordeaux şi verde natur care se îmbină perfect, creionând un tablou de toamnă târzie.

Un cadou potrivit și amuzant pentru cei care își sărbătoresc aniversarea în apropierea Halloween-ului este unul dintre aranjamentele florale așezate în dovleci. Dovlecii pot fi prezentați fie sculptați, fie doar în forma unui vas.

Mai multe articole cu tematică de Halloween, de la meniuri, până la costume și decorațiuni, găsiți AICI.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies