Habito, gips-cartonul ce poate prelua o sarcina de 15 kg per surub

by admin
0 comment

Cred că montarea de corpuri suspendate pe gips-carton ne-a dat emoții multora. Noi suntem pățiți. Acasă la părinți au căzut corpurile din bucătărie pentru că placa nu a suportat sarcina. Gândul ăsta m-a urmărit și când m-am mutat la casa mea. Pentru că pereții erau deja finisați, am lucrat cu ce am avut în față. Soluția: niște dibluri speciale care odată împușcate în perete se desfac sub formă de stea pe partea din spate a plăcii garantând susținerea unui număr mai mare de kilograme.

Astăzi însă există produse de o calitate superioară, iar dacă te afli la începutul unui proiect de amenajare chiar merită evaluarea acestor posibilități. Multe, la modul onest, implică o investiție ceva mai mare, care în timp însă se amortizează prin confort și durabilitate.

Una din inovațiile în materie de gips-carton de care am aflat în ultima vreme este Habito, un produs Saint-Gobain Rigips realizat din ipsos cu tocătură de fibră de sticlă. Principalul său atu: fiecare punct de prindere poate prelua o sarcină sigură de 15 kg, fără piese speciale sau detalii de fixare dinainte proiectate.

Cu Habito se pot fixa direct pe suprafaţa plăcii corpuri suspendate de bibliotecă, mobilier de bucătărie, televizoare, galerii de perdele, cuiere, rafturi sau alte obiecte de decor.

amenajari cu alb

Sursă foto: Nat e nature

amenajari cu alb

Sursă foto: HomeDesigning.com

amenajari cu alb

Sursă foto:

Fiecare punct de prindere (holţșurub de 5 mm) poate prelua o sarcină de 15 kg în deplină siguranţă, deci patru susţin 60 kg. Fixarea obiectelor se face direct pe placă, utilizând o simplă şurubelniţă cu cap în cruce.

Un alt atu este izolarea fonică datorată densităţii cu 50% mai mare decât cea a plăcilor din gips-carton tip A. Un perete dublu placat cu un strat de gips-carton clasic tip A şi un strat de Habito are un coeficient de izolare acustică de 56 decibeli (Rw= 56 dB).

Pereţii astfel placați oferă și un nivel înalt de rezistenţă mecanică, putând prelua şocuri şi lovituri diverse fără a se deforma sau a se deteriora vizibil. Rezistă la lovituri ale clanţei, la impactul cu mobilierul, la lovituri de minge sau de jucării în spaţiile pentru copii.

Alături de structura din oţel Rigiprofil şi accesoriile aferente, Habito construieşte primul zid din gips-carton.

La fel de importante sunt și produselor ce îmbunătăţesc calitatea vieţii oamenilor din interiorul clădirilor, ce oferă confortul acustic, protecţie la umezeală şi foc, dar şi o mai bună calitate a aerului.

Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l și cu prietenii tăi în orice formă dorești.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies