Dacă ai o urgență la instalația sanitară, cea mai bună soluție pentru tine și pentru casa ta este să chemi un instalator. La fel, dacă centrala termică intră în avarie sau nu funcționează corespunzător, este recomandat să apelezi la o firmă de service. Sunt proiecte de reparații pe care e mai bine să le lași pe seama specialiștilor, oricât de îndemânatic(ă) ai fi (te-ai crede!).
Instalația de canalizare sau de apă poate fi o parte mică dintr-un proiect mare, precum renovarea bucătăriei sau construcția unei anexe la casă. Un instalator este familiarizat cu lucrările și va ști să monteze corect țevile, astfel încât tu să fii în siguranță pe tot parcursul renovării.
Știi de unde oprești apa?
Dacă ai scurgeri pe lângă toaletă sau ai o țeava înfundată poate fi necesar să oprești întreaga coloană de apă. În cazul în care stai la casă, poți avea acces ușor la țeava principală, dar la bloc este mai greu să găsești în subsol robinetul cu corespondență directă cu apartamentul tău. Așa că mai bine cheamă un instalator pentru a rezolva problema și a evita extinderea ei în propria locuință sau chiar la vecini.
Aspersoarele pentru grădină
Ca să ai gazonul verde, ai nevoie de irigație cu aspersoare. Performanța sistemului este vizibilă în felul în care arată iarbă din curte și este nevoie ca un profesionist să verifice sursa de apa, montajul și funcționarea corespunzătoare. Cu cât grădina este mai mare, cu atât e mai bine să lași un specialist să se ocupe de toate detaliile, pentru că progresia lor este direct proporțională cu metri pătrați ce trebuie irigați.
Pompa de apă murdară
Pompa de bașă sau pentru apă murdară se montează de obicei în subsol. Aceasta scoate apa care se drenează în bazinul propriu și o ridică la exterior, în canalizare sau în fosa septică. La fel ca orice echipament din casă, în timp, pompa de bașa se uzează și poate necesita înlocuirea. Un instalator cu experiență și cu echipamentul necesar pentru curățare, verificare sau repare poate spune cel mai bine ce e de făcut și când.
Instalațiile din casă
Obiectele sanitare, precum dușul sau cada, pot să nu funcționeze bine din cauza unor probleme interioare la țevi. Un expert își va da seama unde trebuie spart zidul ca să ajungă la problemă. Atenție! E important să clarifici de la început cu instalatorul cât va sparge din zid și dacă trebuie să aduci pe cineva separat să repare perete sau se va ocupa tot el de acest aspect.
Instalațiile de afară
Câteodată problema este în afara casei sau chiar în pământ. Țevile din oraș, de cele mai multe ori, sunt vechi și se pot sparge (fie de la mișcările pământului, fie de la rădăcinile copacilor). Să cauți unde este problema și să faci gropi ca să găsești pe unde curge apa este un proiect mare, ce trebuie făcut doar de o persoană autorizată!
Echipamentele potrivite
Poate crezi că orice țeavă se poate monta la circuitul de încălzire sau de apă rece. Din păcate, lucrurile nu sunt așa de simple! Unele țevi nu rezistă la apa caldă, iar anumite materiale sunt incompatibile și pot reacționa, cauzând coroziune (de exemplu, caloriferele de aluminiu cu țeava de cupru). Deci, înainte să refolosești materialele vechi sau să înlocuiești țevi, informează-te puțin ca să iei cea mai bună decizie.
Unele lucrări de instalații pur și simplu depășesc limitele de do it yourself (DIY). Dacă vrei să rezolvi problema fără a avea riscul unei inundații, nu este o idee rea să chemi un instalator.
Dacă acest articol v-a fost util, distribuiți-l și cu prietenii!
Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept