Guest post: Faci singur reparatiile sau chemi instalatorul?

by admin
0 comment

Când vrei să faci ceva și nu prea te pricepi, apelezi la un specialist. Când insiști să faci singur ceva, atunci începi prin a citi ce are de spus un specialist. În cazul nostru, am zis că despre proiecte de instalații ar fi mai bine să îl întrebăm pe Cosmin de la blogdeinstalatii.ro. Numele site-ului lui spune clar la ce se pricepe. 🙂

Faci reparatii DIY sau chemi instalatorul

Așa că fiind mai iscusit la capitolul ăsta, l-am rugat să ne ajute cu câteva sfaturi practice. Deci ”Faci singur reparațiile sau chemi instalatorul?”? Iată ce ne-a răspuns.

O țeava înfundată, un robinet care picură, schimbarea capului de duș sunt proiecte de do it yourself (DIY) ușoare, ce pot fi făcute în câteva ore sau mai repede. Cu toții mai reparăm lucruri prin casă, dar e important să realizăm când reparația ne depășește abilitățile.

Să spunem că vrem să înlocuim toaleta sau trebuie să lipim țevile. Atunci am face bine să apelăm la instalatori sau la firme care au și scule și competența să rezolve problema.


Important de știut:

Taxarea se face de regulă la oră, iar, în unele cazuri, cea mai mare cheltuială o va reprezenta manopera, nu materia primă.


În funcție de proiect, poate fi mai eficient să repari singur instalațiile sanitare, mai ales dacă țevile sunt la vedere (nu îngropate în zid) și intervenția este minoră. De fapt, pentru a fi un beneficiar deștept și descurcăreț, trebuie să știi să faci mici reparații la casa ta. O să plătești materialele și uneltele dacă nu le ai, dar costul este mic comparativ cu plata instalatorului.

De reținut:

Costurile pentru reparația instalației depind de mai mulți factori printre care:

  • costurile materialelor;
  • costurile manoperei;
  • alte costuri, precum repararea zidurilor sparte sau curățenia casei.

Proiectele de do it youself (DIY) îți dau încredere în forțele proprii și te simți mândru că poți să repari lucruri prin casă fără ajutorul unui profesionist. Pe de altă parte, reparațiile DIY care-ți depășesc competența sau pentru care nu ai cunoștințe suficiente, se pot sfârși rău din pricina greșelilor pe care le poți face. În acest caz, mai bine angajezi un instalator și poți astfel să minimizezi erorile și să maximizezi rezultatele.

Cosmin o să ne mai ajute și cu alte informații utile despre proiecte de instalații, așa că vom reveni cu noi articole susținute de el.

Dacă v-a plăcut acest material, distribuiți-l și cu prietenii.

You may also like

Acest blog folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Apăsând ACCEPT îți dai acordul ca vizita ta și modul de navigare să fie contorizate de către administratorul blogului și/sau de către furnizorii săi web. Accept

Confidențialitate & Cookies